Ramiajame vandenyne iš laivo iškritęs Lietuvos jūrininkas jau planuoja sugrįžti į darbus?

Valstybės atkūrimo diena tapo lemtinga vienam Lietuvos jūrininkui, kuris Ramiojo vandenyno pietinėje dalyje neaiškiomis aplinkybėmis iškrito iš laivo. Tačiau jau po keliolikos valandų jį pavyko rasti gyvą. Po šio nuotykio laivo mechanikas jaučiasi gana gerai. Teigiama, kad netrukus jis grįš prie darbų.

Vasario 16-ąją, antradienį ryte, apie laivo mechaniko dingimą informavo su Gibraltaro vėliava plaukiojančio laivo „Silver Supporter“ įgula.

Pranešta, kad dingo 52 m. jūrininkas iš Lietuvos. Buvo perspėta pakrančių apsauga, o laivas apsigręžė ir pradėjo plaukti atgaliniu keliu.

Tahičio pakrančių apsauga pasiuntė žvalgymo lėktuvą. Po 16 valandų pradingėlis buvo rastas ir išgelbėtas. Apie tai kitą dieną informavo Prancūzijos Polinezijos gelbėjimo tarnybos.

Jūrininkas vandenyje išbuvo keliolika valandų, jam išgyventi padėjo ir tai, kad vanduo siekė 24 laipsnių šilumos, o šalia nepasitaikė ryklių.

„Silver Supporter“ mechanikas pastebėtas plūduriuojantis vandenyje netoli Pietų salų.

Jūrininkas vandenyje išbuvo keliolika valandų, jam išgyventi padėjo ir tai, kad vanduo buvo 24 laipsnių šilumos, o šalia nepasitaikė ryklių.

Tik jį išgelbėjus, jūrininkas didesniais sveikatos sutrikimais nesiskundė.

Dienraščio duomenimis, praėjus kelioms dienoms po incidento, vyras jaučiasi gana gerai ir yra pasiryžęs netrukus grįžti į darbą.

Aplinkybės, kodėl jis iškrito iš laivo, kol kas nežinomos.

1998 m. statytas nedidelis (51 m ilgio) krovininis laivas „Silver Supporter“ po šio daug streso sukėlusio nuotykio tęsia kelionę iš Naujosios Zelandijos į atokias Pitkerno salas.

Teisingumo ministrės atstovė spaudai Karolina Frolovienė teigė, kad, vadovaujantis Tarptautinės jūrų organizacijos reikalavimais, visų pirma laivo vėliavos valstybė (šiuo atveju Gibraltaras) turėtų šį įvykį vertinti ir spręsti dėl saugos tyrimo atlikimo.

Tačiau, kadangi nukentėjęs jūrininkas yra Lietuvos pilietis, Lietuva taip pat yra suinteresuota šalis.

„Teisingumo ministerijos laivų avarijų ir incidentų tyrimų vadovas kreipėsi į Gibraltaro valstybės atstovus dėl šio įvykio, tačiau oficialios informacijos dar nėra gauta. Sprendimas dėl šio įvykio saugos tyrimo pradėjimo bus priimtas tik gavus oficialią informaciją iš Gibraltaro“, – pabrėžė K.Frolovienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

a

a portretas
uz praplaukiotas dienas speju kad algos nesumokes..

Vytas

Vytas portretas
Tikriausiai buvo tiek girtas,kad rykliai nesiartino per 10 metru.Negrazu apkalbeti,malonu kad zmogus gime antra karta.Linkiu sekmes ir nekartoti klaidu

Anonimas

Anonimas portretas
kodel klausinejat? klaustukininkai
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių