Ragina taikiai spręsti konfliktą Rytų Ukrainoje

  • Teksto dydis:

Vokietijos ir Prancūzijos lyderiai šeštadienį paragino visas Ukrainos konflikto šalis „vykdyti savo įsipareigojimus“, rytiniame šalies regione padaugėjus ugnies nutraukimo režimo pažeidimų.

Vėl paaštrėjus kovoms tarp Ukrainos kariuomenės ir Maskvos remiamų prorusiškų separatistų, abi konflikto pusės neteko savo žmonių, nors prieš daugiau kaip dvejus metus buvo sudarytas paliaubų susitarimas.

„Nėra jokios alternatyvos išskirtinai taikiam konflikto sprendimui“, – sakoma bendrame Vokietijos kanclerės Angelos Merkel ir Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono (Emanuelio Makrono) pareiškime, kurį paskelbė Eliziejaus rūmai. Pranešime kalbama apie „naujausią nepriimtiną paliaubų pažeidimų padaugėjimą“.

„Būtina vykdyti susitarimus dėl pasitraukimo ir sunkiųjų ginklų patraukimo nuo sutartų atsitraukimo linijų, tankų, artilerijos ir minosvaidžių patraukimo į sutartas saugojimo vietas“, – sakoma pranešime, kuriame išvardyti reikalavimai, kuriais siekiama užbaigti konfliktą.

Pareiškime sakoma, kad Prancūzijos ir Vokietijos lyderiai „ragina šalis vykdyti savo įsipareigojimus ir kiek įmanoma greičiau vykdyti jau sutartus sprendimus, kad palengvėtų gyventojų, kuriuos dabartinė situacija paveikė labiausiai, kančios“.

Dėl paliaubų buvo susitarta 2015-ųjų vasarį Minske, tačiau to taikos susitarimo sąlygos dar nebuvo įgyvendintos.

Pastaruoju metu kovos Rytų Ukrainoje vėl suintensyvėjo, o Jungtinių Tautų Vaikų fondas (UNICEF) šį mėnesį perspėjo, kad šimtai tūkstančių vaikų karo nualintame šalies regione rizikuoja nukentėti nuo minų ir kitų sprogmenų.

Ukrainos vyriausybės pajėgų ir prorusiškų separatistų konfliktas Rytų Ukrainoje, jau pareikalavęs daugiau kaip 10 tūkst. gyvybių, tęsiasi nuo 2014 metų balandžio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A_T

A_T portretas
akli euroidijotai: nemato, kad iranieciai kovoja su ayatulom... kur musu prezidente?

suleriai --melagiai

suleriai --melagiai portretas
viena ranka ginklus letalinius dalina ,kita ranka mojuodami ragina taikoj gyventi.......

Skaudu

Skaudu portretas
Če juk rašoma debiliukam liutuvačiam užburti, vakarai juk Diėvai dauniukam jie tiki jais
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių