R. T. Erdoganas žada plėsti karinę operaciją Sirijoje

  • Teksto dydis:

Nepaisydamas besitęsiančios JAV kritikos, Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas žada plėsti karinę operaciją Sirijos šiaurės vakaruose į kitas kurdų kontroliuojamas teritorijas.

Po Afrino regiono Turkija „nuo teroristų išvalys“ Manbidžo regioną, penktadienį sakė jis Ankaroje susitikęs su savo AKP partijos merais.

„Ir tada mes savo kovą tęsime tol, kol iki pat Irako sienos neliks nė vieno teroristo“, - kalbėjo R. T. Erdoganas. Kurdų kovotojų kontroliuojamas Manbidžo regionas yra į rytus nuo Afrino ir ribojasi su Turkija bei Iraku.

Turkijos operacija Afrine nukreipta prieš kurdų Liaudie apsaugos dalinius (YPG), kuriuos remia JAV. Ankara traktuoja YPG kaip uždraustos kurdų Darbininkų partijos PKK atšaką Sirijoje. PKK į teroristų sąrašą įtraukta ir Europoje bei JAV. Turkijos veiksmai Manbidžo regione visų pirma keblūs būtų todėl, kad JAV čia pastaruoju metu dislokavo instruktorius.

R. T. Erdoganas vėl kritikavo JAV už jų paramą YPG ir sakė: „Mes labai apgailestaujame, kad šiuo metu ši teroristinė organizacija su Amerikos vėliavomis laksto šiame regione. Kuo mes tai turime paaiškinti?„

Nuo operacijos praėjusį šeštadienį pradžios „neutralizuoti“ 343 priešiški kovotojai. „Neutralizuota“ paprastai reiškia nužudyta, tačiau sąvoka gali reikšti ir sužeista ar paimta į nelaisvę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

placiau vertink

placiau vertink portretas
JAV apginkluoja kurdus senais ginklais, o turkus naujais, tad dviguba nauda :))) no stress. dvigubas pelnas.

...

... portretas
Che, nesaldi tų JAV maurų dalia: "Turkijos operacija Afrine nukreipta prieš kurdų Liaudie apsaugos dalinius (YPG), kuriuos remia JAV"- 'sukilėlius' apginklavo JAV, o dabar kita NATO šalis juos ir sumuš; ar ne tokia pati dalia ir Lietuvai numatyta?

logiskai

logiskai portretas
galvojant tai panasiai kaip musu /ereliai/ lenda i ukraina tai cia labiau pateisinama nes tai musulmonai gelbeja savus o jav nepatinka nes jos tikslai turbut atvirksti ir tai matosi is /demokratisko/ cinisko kisimosi i kitu saliu gyvenima......
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių