R. T. Erdoganas: Turkija nesiekia aneksuoti Sirijos dalies

  • Teksto dydis:

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) pareiškė, jog šalies karinių pajėgų puolimo į kurdų kontroliuojamo anklavo Sirijos šiaurės vakaruose tikslas nėra šios kaimyninės valstybės dalies aneksija.

„Mes nesiekiame užgrobti Sirijos žemių, tačiau norime padėti grįžti į tėvynę Turkijoje dabar prisiglaudusiems 3,5 mln. pabėgėlių“, – pareiškė Turkijos prezidentas.

R.T. Erdogano žodžiais, Turkijos karinės pajėgos sėkmingai triuškina priešininkus Afrino regione.

Turkija kelis mėnesius grasino smogti Sirijoje prie sienos su Turkija įsitvirtinusioms kurdų pajėgoms ir sausio 20-ąją pradėjo operaciją „Alyvmedžio šakelė“. Per šią aviacijos ir antžeminių pajėgų kampaniją siekiama išstumti iš Afrino regiono kurdų Liaudies apsaugos dalinius, kuriuos Turkija laiko teroristine grupuote, susijusia su uždrausta Kurdistano darbininkų partija (PKK). Šios grupuotės sukilimas Turkijos pietryčiuose tęsiasi jau tris dešimtmečius ir nusinešė dešimtis tūkstančių žmonių gyvybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
o man atrodo,kad ne erdoganą,o tave beproti reikia pakarti,o turkija se suknista amerika,ji karų ne kursto,o tik amerikoniškus teroristus naikina

Ir kodėl

Ir kodėl portretas
man atrodo, kad reikia tą Eridoganą nušauti?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių