Prieštaringo filmo apie Turkijos prezidentą režisierius – sulaikytas

  • Teksto dydis:

Turkijos policija ketvirtadienį sulaikė žinomą režisierių sukūrusį prieštaringai vertinamą filmą, kuriame vaizduojamas kruvinas perversmas ir į prezidentą Recepą Tayyipą Erdoganą (Redžepą Tajipą Erdohaną) nukreiptas ginklas.

Kino kūrėjas Alis Avcis (Alis Avdžis) suimtas dėl įtariamų ryšių su organizacija, Ankaros kaltinama dėl pernai nesėkmingai mėginto įvykdyti tikro perversmo, kuriuo buvo siekiama nuversti R. Erdoganą, nurodė valstybinė Anatolijos naujienų agentūra.

A. Avcio naujasis filmas "Nubudimas” (Uyanis) dar nėra rodomas kino teatruose, bet jo ištrauka jau sukėlė daug diskusijų ruošiantis minėti pernai liepos 15 dieną mėginto įvykdyti pučo pirmąsias metines. Ankaros nuomone, pučą organizavo JAV gyvenantis musulmonų pamokslininkas Fethullah Gulenas (Fetchula Giuleno), bet jis šiuos kaltinimus neigia.

A. Avcio namuose sulaikytas dar vienas vyras, Fetullah Karabiberis (Fetchula Karabibėris), jau anksčiau ieškotas teisėsaugos, praneša policija.

A. Avcio filmo ištraukoje matyti kaip R.T. Erdogano namuose Stambulo Kisiklio rajone išžudoma R.T. Erdogano šeima – jo žmona Emine (Eminė) ir sūnus Bilalas (Bilalas), o į patį prezidentą nukreipiamas ginklas.

A. Avci taip pat sukūręs biografinį filmą "Vadas" (Reis) apie R. Erdogano ankstyvąją politinę karjerą. Ši juosta kino teatruose pasirodė prieš balandį įvykusį referendumą, per kurį buvo pritarta R. Erdogano vykdomosios valdžios galių padidinimui.

Tai pirmasis filmas apie R.T. Erdogano gyvenimą. Dar prieš premjerą ši juosta sulaukė daug žiniasklaidos dėmesio tiek šalyje, tiek užsienyje.

Tačiau filmas sulaukė prastų įvertinimų ir nebuvo populiarus. Turkijos žiniasklaida pranešė, kad prezidentas jo nematė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių