Prie Ukrainos parlamento sulaikytas ginkluotas vyras

  • Teksto dydis:

Kijeve teisėsaugos pareigūnai sulaikė ginkluotą vyrą, atėjusį prie parlamento komplekso, šeštadienį pranešė Ukrainos vidaus reikalų ministerija.

VRM „Facebook“ žinutėje sakoma, kad įtariamasis turėjo šautuvą su optiniu taikikliu, pistoletą ir peilį.

„Jis pristatytas į policijos skyrių tapatybei nustatyti ir pirminiams tyrimo veiksmams atlikti. Asmuo atsisako pateikti kokių nors paaiškinimų ir suteikti duomenų apie save“, – sakoma pranešime.

Kelias pastarąsias dienas prie Ukrainos Aukščiausiosios Rados vyko protestai. Jų dalyviai, įkūrę palapinių miestelį, reikalavo panaikinti parlamentarų teisinę neliečiamybę, įsteigti antikorupcinį teismą, pereiti prie proporcinės rinkimų sistemos pagal atvirus sąrašus.

Vyriausybė pažadėjo atsižvelgti į kai kuriuos protestuotojų reikalavimus, tačiau dalis demonstrantų liko budėti prie parlamento.

Nacionalinės policijos Kijevo vyriausiosios valdybos viršininkas Andrijus Kryščenka šeštadienio rytą sakė televizijai „112“, kad sulaikytasis turėjo guminėmis kulkomis šaudantį pistoletą ir jam tinkamų šovinių.

„Jau nustatyti jo asmeniniai duomenys – jis atvažiavo iš Odesos srities. Ginklą jis irgi ten įsigijo prieš kelias dienas. Taigi, aiškinsimės, kodėl jis jį nusipirko ir kodėl atvyko į palapinių miestelį“, – nurodė pareigūnas.

Pasak jo, protestų prie Aukščiausiosios Rados dalyviai į žinią, kad buvo sulaikytas ginkluotas asmuo, reagavo ramiai.

Hruševskio gatvėje įkurtoje demonstrantų stovykloje šiuo metu yra apie 250–300 žmonių, o tvarką prižiūri apie tūkstantis teisėsaugos pareigūnų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Akivaizdu, kad

Akivaizdu, kad portretas
Ukrainoje fašistinė valdžia ir santvarka

Algis

Algis portretas
O apie tai, kad prie Rados rumu jau 5 diena vyksta piketai, zmones diena ir nakti mitinguoja, Saakasvilis ir Co., palapines ir t. t. - atsargiai nutylima... Ka cia pasakysi, po to kai Lietuva Saakasvili buvo kaip Mesija pasitike, norejo net pilietybe suteikti... Po tokiu bajeriu, jau ir nesuprasi, su kuo ir uz ka tie lietuviai... Geda!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių