Prie Sirijos krantų sudužo dar vienas Rusijos naikintuvas

  • Teksto dydis:

Rusijos gynybos ministerija pirmadienį pranešė, kad vienas lėktuvnešio „Admiral Kuznecov“, vykdančio kovinę misiją Viduržemio jūroje netoli Sirijos krantų, aviacijos grupės naikintuvas sudužo nulėkęs nuo denio.

Per šį incidentą sudužęs naikintuvas Su-33 buvo jau antras „Admiral Kuznecov“ lėktuvas, prarastas per pastarąjį mėnesį.

„Atlikęs kovinę užduotį Sirijos oro erdvėje ir leisdamasis ant lėktuvnešio kreiserio „Admiral Kuznecov“ naikintuvas Su-33 nuriedėjo už denio ribų“, trūkus tupiančius lėktuvus sulaikančiam trosui, Rusijos naujienų agentūros citavo Gynybos ministerijos pranešimą.

Orlaivio pilotas sėkmingai katapultavosi, pridūrė ministerija.

„Pilotas katapultavosi ir paieškų ir gelbėjimo tarnybos pastangomis buvo nedelsiant pargabentas į ... „Admiral Kuznecov“. Lakūno sveikatai niekas negresia“, – sakoma pranešime.

Lapkričio 14 dieną Rusija pranešė, kad leisdamasis ant „Admiral Kuznecov“ denio per mokomąjį skrydį sudužo jos naikintuvas MiG-29, nukritęs už kelių kilometrų nuo laivo. Šio orlaivio pilotas irgi katapultavosi.

Rusijos lėktuvnešis ir jį lydinčių laivų grupė į Viduržemio jūros rytinę dalį atplaukė lapkričio pirmoje pusėję, o jo aviacijos grupė vykdo misijas Sirijoje, kur Maskva palaiko prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) pajėgas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
rosijskije trosy-net analogov v mirie! Štai dar kartą įrodė ,kokia kokybiška jų technika. Analogų nėra-jutūbas pilnas tokių filmukų,o troso ...nesugeba.

Baabaajus

Baabaajus portretas
Koks didelis Dziaugsmas dzihadistams kur galvas pjausto,ir dar didesnis Lietuvos ziniasklaidai

geras

geras portretas
ruskoe kacestvo padvelo nado amerikancof paprasit po lucie trosof samim nevichodit sdelat
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių