Prie JAV Meksikos įlankos pakrantės artėja potenciali atogrąžų audra

  • Teksto dydis:

Orų sistema, greitai slenkanti JAV Meksikos įlankos centrinės dalies link, iki pirmadienio vakaro veikiausiai taps atogrąžų audra, informavo amerikiečių Nacionalinis uraganų centras.

Potenciali audra bręsta už 281 km į rytų pietryčius nuo Maratono miesto, esančio Floridos salose. Jos vėjo greitis siekia 45 kilometrus per valandą; ši sistema, dar neturinti pavadinimo, slenka 24 kilometrų per valandų greičiu į vakarų šiaurės vakarus.

Majamyje įsikūrusio centro vėlai sekmadienį išplatintame pareiškime sakoma, kad teritorijoje nuo Misisipio ir Alabamos sienos iki vakariau esančių Misisipio upės žiočių paskelbtas audros pavojus.

Rizikos zonoje taip pat yra kai kurios Meksikos įlankos pakrantės dalys, esančios teritorijoje nuo Alabamos ir Floridos sienos iki Luizianos Morgan Sičio.

Per audrą Bahamose, Floridos salose ir Pietų Floridoje anksti antradienį gali iškristi 5–10 cm lietaus.

Tuo tarpu atogrąžų audra „Florence“ ir toliau vyrauja virš rytinės Atlanto dalies, apie 1271 km atstumu į vakarų šiaurės vakarus nuo ryčiausių Žaliojo Kyšulio salų.

„Florence“ slenka beveik 26 kilometrų per valandą greičiu į vakarų šiaurės vakarus. Audros vėjo greitis siekė 85 kilometrų per valandą, o sekmadienio vakarą tapo dar smarkesnis.

Pasak sinoptikų, artimiausiomis dienomis audros smarkumas veikiausiai mažai keisis, o palei pakrantę dėl jos nebuvo paskelbta pavojaus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių