Prie Bakingamo rūmų sulaikytas vyras apklaustas policijoje

  • Teksto dydis:

Per incidentą prie Londono Bakingamo rūmų suimtą kardu ginkluotą vyrą, praėjusį vakarą sužeidusį du policininkus, šeštadienį apklausė Didžiosios Britanijos kovos su terorizmu policija.

Londono policija informavo, kad penktadienio vakarą, sulaikydami 26 metų užpuoliką buvo nesunkiai sužaloti du policininkai. Pareigūnai nurodė, kad jie pastebėjo kardą automobilyje, kurį užpuolikas sustabdė šalia policijos automobilio draudžiamoje vietoje prie karalienės Elizabeth II (Elzbietos II) rezidencijos Londone – vienos populiariausių turistinių vietų šiame mieste.

Tas užpuolikas iš pradžių buvo suimtas dėl kėsinimosi sukelti sunkių kūno sužalojimų ir policijos užpuolimo, bet vėliau jam buvo pateikti įtarimai pažeidus Terorizmo įstatymą.

Užpuolikas dėl nesunkių sužalojimų buvo pristatytas į Londono ligoninę, o vėliau atvežtas į centrinę policijos nuovadą apklausai. Daugiau žmonių per incidentą nenukentėjo.

Policija šeštadienį pranešė, kad savo automobilyje įtariamasis turėjo „keturių pėdų (1,2 metro) kardą“.

Įvykio vietoje prie to vyro prisiartinus pareigūnams, užpuolikas „siekė, kaip dabar išsiaiškinome, keturių pėdų kardo, gulėjusio ant grindų prie priekinės keleivio sėdynės“, teigiama pranešime.

„Tas vyras, keliskart sušukęs „Allahu Akbar“ („Dievas visų didžiausias“), buvo sutramdytas CS dujomis“, – sakoma jame.

Įvykio liudininkė Kiana Williamson (Kiana Viljamson) sakė mačiusi pareigūnus, mėginančius ištempti vyrą iš automobilio, sustojusio prie rūmų. Praėjus mažiau nei minutei, „tas vyras buvo sutramdytas ir gulėdamas šalia kelio atrodė beveik be sąmonės“, pasakojo ji.

Britanijos žiniasklaida pranešė, kad tuo metu Bakingamo rūmuose nebuvo nė vieno karališkosios šeimos nario.

Karalienės rezidencijos atstovai įvykio nekomentavo ir visais su juo susijusiais klausimais liepė kreiptis į Londono policiją. Bakingamo rūmai nurodė, kad šeštadienį visos ekskursijos po atviras turistams rūmų dalis vyksta kaip įprasta.

Pernai vienam už nužudymą teistam vyrui pavyko perlipti Bakingamo rūmų tvorą ir įeiti į teritoriją, kai ten buvo karalienė, tačiau nusikaltėlį netrukus sugavo pareigūnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių