Pranešus apie naujus Ebolos atvejus Afrikoje, JAV paragino pasaulio bendruomenę veikti

Pranešus apie naujus Ebolos atvejus Afrikoje, JAV vyriausybė paragino pasaulio bendruomenę veikti. Nepaisant koronaviruso krizės, „pasaulis negali sau leisti nusisukti“, Vašingtone sakė Baltųjų rūmų atstovė Jen Psaki. „Mes turime daryti viską, ką galime, kad  į tai reaguotume greitai ir efektyviai“, - pabrėžė ji.

Ir Vakarų, ir Centrinėje Afrikoje vėl kilo Ebolos protrūkiai. Gvinėjoje iki šiol liga nusinešė penkių žmonių gyvybes. Ši Vakarų Afrikos valstybė 2013-2016 metais buvo vienas tuometinės Ebolos krizės centrų. Virusinė liga tada Gvinėjoje pražudė apie 2 500 žmonių, visame Vakarų Afrikos regione aukų buvo per 11 300.

Ir Kongo Demokratinėje Respublikoje neseniai pranešta apie keturis infekcijos atvejus. Respublikos vyriausybė paskutinę Ebolos epidemiją šalyje lapkričio viduryje paskelbė įveikta. Tačiau jau vasario pradžioje kilo naujas protrūkis.

Ebolos virusas pirmą kartą 1976 metais buvo nustatytas Kongo Demokratinėje Respublikoje. Virusas buvo pavadintas pagal čia tekančią upę. Užsikrėtę asmenys karščiuoja, juos kamuoja raumenų skausmai, viduriavimas, taip pat vidinis kraujavimas – galiausiai nustoja funkcionuoti organai. Liga plinta per tiesioginį kontaktą su infekuoto žmogaus kūno skysčiais. Daugeliu atvejų infekcija baigiasi mirtimi.


Šiame straipsnyje: JAVebolaAfrika

NAUJAUSI KOMENTARAI

tai dabar ir tuos perkels į Lietuvą su visom

tai dabar ir tuos perkels į Lietuvą su visom portretas
ebolom.musų valdžiagyviai rupinasi viskuom,išskyrus lietuvius.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių