Pranešimas apie bombą Los Andžele buvo melagingas

  • Teksto dydis:

Gautas anoniminis pranešimas apie neva padėtą bombą Los Andželo metropolitene buvo melagingas, po beveik visą dieną trukusio paskelbto pavojaus vėlų antradienį pranešė pareigūnai.

Policija išsiuntė savo pajėgas patikrinti metropoliteno sistemą gavusi pranešimą iš užsienio, kad vienoje judrioje metropoliteno stotyje šalia pramogų parko „Universal Studios“ planuojamas išpuolis.

Tačiau antradienį vakare Federalinis tyrimų biuras (FTB) pranešime sakė, kad miesto metropoliteno sistemoje grėsmės „įrodymų nerasta“.

„Dirbamas su mūsų teisėsaugos partneriais FTB nerado jokių įrodymų, kad grėsmė Los Andželo metropoliteno Raudonajai linijai būtų tikra“, – nurodė FTB.

„Remiantis svarbiais panašumais, teisėsaugos partneriai taip pat mano, kad skambinęs anonimas taip pat galėjo anksčiau pranešti apie nepasitvirtinusias grėsmes“, – sakoma pranešime.

Praėjusiais metais dėl elektroniniu paštu gauto grasinimo vienai dienai buvo uždarytos visos Los Andželo mokyklos, tačiau vėliau paaiškėjo, kad pranešimas taip pat buvo melagingas.

Visą antradienį keliolika pareigūnų patruliavo raudonosios linijos metropoliteno stotyje „Universal City“, nes anonimas telefonu pranešė, kad joje sprogs bomba. Kai kurie pareigūnai vilkėjo taktinę aprangą ir buvo vedini specialiai apmokytais šunimis.

Ankstų pirmadienį angliškai kalbėjęs vyras paskambino neįvardytos valstybės viešojo saugumo telefonu ir pranešė apie grėsmę. Ši informacija buvo perduota FTB kovos su terorizmu grupei.

Dėl gauto pranešimo vėlų pirmadienį buvo surengta spaudos konferencija, per kurią informacija buvo perduota visuomenei ir pranešta, kad saugumas buvo sustiprintas.

Norėdamas išsklaidyti nerimą, ankstų antradienį Los Andželo meras Ericas Garcetti (Erikas Garsetis) važiavo metropoliteno traukiniu iš „Universal City“. Stotis buvo aptverta oranžiniais užtvarais, o policija tikrino atsitiktinai pasirinktų žmonių krepšius.

Kai kuriuos keleivius didesnės policijos pajėgos įbaugino, bet kitiems tai mažai rūpėjo.

Dviem pagrindinėmis Los Andželo metropoliteno linijomis naudojasi apie 145 tūkst. žmonių. Raudonoji linija jungia Šiaurės Holivudą ir Los Andželo centrą.

Nors pareigūnai nurodė, kad nebetiki grėsmės egzistavimu, jie paragino Los Andželo gyventojus likti budriais ir sakė, kad sustiprintas patruliavimas bus tęsiamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių