Prancūzijos ugniagesiai suvaldė didžiulį gaisrą prie Viduržemio jūros

  • Teksto dydis:

Prancūzijos ugniagesiai suvaldė vieną didžiausių miškų gaisrų, įsiplieskusių per keturias dienas šalies pietryčių Viduržemio jūros pakrantėje, dėl ko evakuota 12 tūkst.žmonių.

Gaisras pajūrio miestelyje Borm Le Mimozoje pietiniame Varo departamente ketvirtadienį aprimo, nes nusilpo vėjas, tačiau dangų tebetemdė juodų dūmų debesys, kurie matėsi kelių kilometrų spinduliu.

„Gaisras suvaldytas“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė Varo regiono ugniagesių tarnybos atstovas Fredericas Marchi-Leccias (Frederikas Marši-Leksijas), kalbėdamas apie gaisrą, dėl kurio daugeliui žmonių Borm Le Mimozoje naktį teko nakvoti sporto salėse ir buriavimo klubų patalpose.

Nors ir gesinant padaryta pažanga, tarnybos baiminasi, kad ketvirtadienio popietę liepsnos gali atsinaujinti dėl sauso oro ir stiprėjančių vėjų. Ugniagesiai dar tebekovoja su liepsnomis netoliese esančiame Artige.

Vis dėl to Varo departamentas praneša, kad tebeliepsnojantys gaisrai kai kuriose Borm Le Mimozos vietose reiškia, kad „vis dar neįmanoma“ gyventojams grįžti į namus ir turistams į stovyklavietes. Popietinis žvalgybinis skrydis tarnyboms padės nustatyti, ar saugu leisti žmonėms grįžti į savo namus.

Kol kas evakuoti žmonės apgyvendinami laikinuose prieglobsčiuose. Buriavimo klubas netoli Borm Le Mimozos priglaudė 200 žmonių, tarp jų ir turistus, kurie buvo evakuoti trečiadienio naktį.

Viena iškelta prancūzė stovyklautoja, Stephanie Reiny (Stefani Reini), nakvojusi buriavimo klube, džiaugėsi sužinojusi, kad ugniagesiams sekasi tramdyti ugnį, – „Tikrai iš karto grįšiu į stovyklavietę..., nebebijau“, – sakė ji.

Apie trys tūkstančiai ugniagesių pasiųsta gesinti pirmadienį pietryčių Prancūzijoje ir Korsikos saloje įsiplieskusių gaisrų, kurie sunaikino apie 7 tūkst. hektarų miško. Apie nukentėjusiuosius nepranešta.

Miškai tebedega Portugalijoje, kur apie 2000 gaisrininkų ketvirtadienį veikė šešiose didžiulėse gaisravietėse. Pagrindinės gaisrų plitimo priežastys – stiprūs vėjai ir itin sausi miškai, sakė Civilinės saugos agentūros atstovė Patricia Gaspar (Patrisija Gaspar), pridurdama, kad gyventojai nebuvo evakuoti, tačiau 37 žmonės patyrė lengvų sužeidimų per pastarąsias kelias dienas.

Labiausiai paveiktos vietovės tebėra vidurio Portugalijoje, ypač didelis gaisras jau penktą dieną siautėja prie Sertos, 200 kilometrų į šiaurės rytus nuo Lisabonos.

Per praėjusio mėnesio gaisrus Portugalijoje žuvo 64 žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių