Prancūzijos pietvakariuose per smarkią audrą be elektros liko 250 tūkst. namų

  • Teksto dydis:

Prancūzijos pietvakarinę Atlanto vandenyno pakrantę šeštadienį užgriuvo uraganiniai vėjai, palikę be elektros daugiau kaip ketvirtį milijono namų, pranešė nacionalinė elektros tinklų bendrovė „Enedis“.

Nacionalinė meteorologijos agentūra „Meteo France“ nurodė, kad pakrantę čaižančių vėjų greitis siekia 148 km per valandą, o kai kuriose vietose gali siekti 160 km per valandą.

Trijuose vakarų regionuose paskelbtas „raudonasis“ pavojus. Audra ten vartė medžius, sugadino kai kurias elektros linijas ir atkirto kelių, bet pranešimų apie aukas kol kas nebuvo.

„Enedis“ informavo, kad Žirondos ir Šarantos regionuose be elektros liko daugiau kaip 250 tūkst. namų, o dar apie tūkstantis namų ūkių likę be šviesos kaimyniniame Landų regione.

Bendrovė penktadienį mobilizavo dvigubai daugiau negu įprasta darbuotojų, numatydama, kad atslenkanti audra pridarys eibių.

Praeitą naktį ugniagesiai sulaukė daugiau kaip 140 iškvietimų – daugiausiai dėl nuvirtusių medžių arba nutrauktų elektros laidų, sakė vietos pareigūnai.

Prognozuojama, kad vėliau šeštadienį vėtra aprims, bet sekmadienį vakarų pakrantei smogs nauja, tik silpnesnė, audra, nurodė meteorologai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių