Prancūzijos mokykloje pašauti mažiausiai du žmonės, suimtas moksleivis

  • Teksto dydis:

Prancūzijos pietuose mokykloje po šaudymo, per kurį buvo sužeisti aštuoni žmonės, tarp jų ir mokyklos vadovas, pareigūnai ketvirtadienį sulaikė gerai ginkluotą 17-likos metų moksleivį.

Toliau pateikiama informacija apie ketvirtadienio incidentą, kuris įvyko artėjant Prancūzijos prezidento rinkimams ir šalyje tebegaliojant nepaprastajai padėčiai po virtinės islamo ekstremistų atakų.

Kas buvo užpuolikas?

Įtariamasis užpuolikas – 17-likos metų moksleivis, kuris mokėsi Alexis de Tocqueville'o (Aleksio de Tokvelio) vidurinėje mokykloje pietiniame Graso mieste.

Anksčiau policijai įtariamasis nebuvo žinomas. Manoma, kad užpuolikas veikė vienas, nors anksčiau buvo pranešta, kad dar vienas jo bendrininkas yra laisvėje.

Paauglys buvo ginkluotas šautuvu, dviem pistoletais ir dviem granatomis.

Pasak vietos valdžios vadovo Christiano Estrosi (Kristiano Estrozio), esama pirminių požymių, kad įtariamasis turi „psichologinių problemų“.

Ar tai buvo teroro ataka?

Manoma, kad ne. Anot Ch. Estrosi, kol kas šis incidentas „visiškai“ nėra laikomas teroro išpuoliu.

Prancūzijoje tebegalioja nepaprastoji padėtis po virtinės džihadistų atakų, kurios nuo 2015 sausio nusinešė maždaug 230 žmonių gyvybių.

Rugsėjo mėnesį, prasidėjus naujiems mokslo metams, mokyklose buvo imtasi papildomų saugumo priemonių, kurioms užtikrinti pasitelkta daugiau nei 3 tūkst. rezervo karių.

Kas nukentėjo?

Buvo pašautas mokyklos direktorius ir dar du žmonės. Dar penki žmonės buvo sužeisti per spūstį, kuri kilo po pirmųjų šūvių, sakoma Vidaus reikalų ministerijos pranešime.

Pasak Ch. Estrosi, mokyklos direktoriaus sužeidimai pavojaus gyvybei nekelia.

Prasidėjus šaudymui mokykloje kilo panika, kai kurie mokiniai bėgo gelbėtis į vietos prekybos centrą, žinia apie išpuolį greitai pasklido po miestą.

Kokių imtasi priemonių?

Mieste buvo nedelsiant uždarytos mokyklos, gyventojams į mobiliuosius telefonus buvo išsiųsti perspėjimai būti atsargiems.

Išsigandusiems tėvams buvo uždrausta artintis prie mokyklos, kurios teritoriją saugojo specialiosios saugumo pajėgos.

Ministras pirmininkas Bernard'as Cazeneuve'as (Bernaras Kazenevas) dėl šaudymo Grase nutraukė vizitą šiauriniame Somos regione.

Švietimo ministrė Najat Vallaud-Belkacem (Nažat Valo-Belkasem) pranešė, kad išvyko į įvykio vietą.

Kur viskas vyko?

Alexis de Tocqueville'o mokykla laikoma prestižine.

Vos už 40 km nuo Prancūzijos Rivjeros Nicos kurorto esantis Grasas yra nedidelis maždaug 50 tūkst. gyventojų turintis miestas, garsėjantis kvepalų gamyba.


Šiame straipsnyje: Prancūzijamokyklaišpuolis

NAUJAUSI KOMENTARAI

kodel

kodel portretas
slepiama tautybe ir kt...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių