Prancūzija: Rusija meluoja dėl savo vaidmens Sirijoje

  • Teksto dydis:

Prancūzija pirmadienį apkaltino Rusiją nuolat meluojant apie savo vaidmenį Sirijoje ir pareiškė, kad ši valstybė tvirtino kovojanti su „Islamo valstybės“ (IS) grupuote, nors iš tikrųjų ji tik rėmė Basharo al Assado (Bašaro Asado) režimą.

Per dar vieną derybų ratą savaitgalį tarp Rusijos ir JAV dėl kruvino konflikto užbaigimo nebuvo padaryta jokios pažangos, o Sirijos prezidento pajėgos baigia užgniaužti sukilėlių pasipriešinimą antrame pagal dydį Sirijos mieste Alepe.

Anot Prancūzijos užsienio reikalų ministro Jeano-Marco Ayrault (Žano Marko Airo), tos derybos žlugo, „nes vyksta dvigubos derybos ir kažkoks nuolatinis melas“ iš Rusijos pusės.

„Viena vertus, jie sako: kalbėkimės, kalbėkimės ir pasiekime paliaubas“, – sakė J.-M. Ayrault, atvykęs į Briuselį įprastam Europos Sąjungos (ES) užsienio reikalų ministrų susitikimui.

„Kita vertus, jie tęsia karą, o tai yra totalinis karas. Juo siekiama išsaugoti B.al Assadą ir užimti Alepą“, – sakė jis.

Prancūzijos diplomatijos vadovas sakė, kad Rusija sutelkė tiek daug jėgų į Alepą, kad IS džihadistams atsivėrė galimybė vėl užimti senovinį Palmyros miestą. Pasak jo, veiksmai Sirijoje atskleidė tikruosius Maskvos prioritetus konflikte, kuris jau pareikalavo per 300 tūkst. žmonių gyvybių.

IS sekmadienį vėl buvo trumpam užėmusi Palmyrą, nors, kai džihadistus iš šio miesto dar kovo pabaigoje išstūmė Sirijos lyderio pajėgos, palaikomos Rusijos aviacijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
jei vienas kažkoks iškrypėlis yra visa prancūzija,na tai ką tada kalbėt apie lietuvą

cha, cha

cha, cha portretas
gal kas žino kada jie nemelavo?

kruvinas prancuziskas piderasas

kruvinas prancuziskas piderasas portretas
Prancuzija GINKLUOJA muslimu banditus ir Islamo valstybes teroristus Sirijoje. Jeigu taip labai pergyvena sitas piderasinis globalistas del vargstanciu Sirijos gyventoju tai TEGUL NUSIUNCIA nors kilograma humanitarines pagalbos, vaistu duonos. Bet ne siuncia ginklus Vakaru ,,demokratijos,, isgama
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių