Portugalijos atostogų regione Algarvėje toliau liepsnoja miškai

  • Teksto dydis:

Portugalijos atostogų regione Algarvėje daugiau kaip tūkstantis ugniagesių ir karių ketvirtadienį toliau kovojo su miškų gaisrais, kurie čia liepsnoja jau savaitę.

Gesinimo lėktuvai ir sraigtasparniai mėgino nuslopinti liepsnas, iki šiol prarijusias 21 000 hektarų pinijų ir eukaliptų miškų. Gaisrą 100 km spinduliu vėl pakurstė vėjai. Naujausiais civilinės apsaugos atstovės Patricijos Gaspar duomenimis, nuo penktadienio buvo sužeisti 36 žmonės, vienas jų - sunkiai. 19 nukentėjusiųjų yra ugniagesiai.

Rytų Ispanijos Valensijos regione liepsnas gesino per 700 ugniagesių. Tenykštis kovos su katastrofomis tarnybos vadas Josė Maria Angelas kalbėjo apie „padėties stabilizavimą“.

Nuo karščio Ispanijoje mirusių žmonių skaičius tuo tarpu per savaitę išaugo iki 10.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nereik tik lia lia, nėra ten tu atbegelių dabartinių.. per skurdi šalis. Ten užtenka tų kurie atsirado iš buvusių kolonijų... O Algarvei, Monquice ir ne tik dega kekviena vasarą... Kaip vietinė purvasklaidą teigia daudumoje atvejų tyčiniai padegimai ( nėt iš lėktuvų pagal juos) užtaisus mėto... Daroma tai dėl kaip visą laiką pinigų... Apdraudžia mišką savininkas paskui draudimą gauna. Liaudis vietinė ant padegėjų tiek iniršus jog viešai sako jog jei pagautu ten pat prie medžio ir pririštu sudegti gyvai...

...

... portretas
'Atbėgėliams' Europoje per šalta, ruošia vietą kitiems atsikelt?..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių