Portugalijoje miško gaisrai privertė evakuoti vandens parką

  • Teksto dydis:

Portugalijoje tebetvyrant karštiems orams, miško gaisrai šalies šiaurėje privertė šeštadienį evakuoti vieną vandens parką ir uždaryti eismą plentu, pranešė ugniagesiai.

Daugiau nei 70 ugniagesių, 21 gaisrinė mašina kovojo su liepsnomis krūmynuose prie Vila Kaiso, apie 55 km į šiaurės rytus nuo Porto, sakė civilinės saugos agentūra.

Ugniagesiai evakavo vandens parką „Parque Aquatico de Amarante“ ir saugumo sumetimais uždarė eismą vienoje greitkelio A4 atkarpoje, sakė Jose Pereira (Žozė Pereira), vadovaujantis Avinteso miesto ugniagesiams.

„Taip padaryta dėl dūmų“, – sakė jis visuomeninei televizijai RTR, pažymėdamas, kad nežinoma, kiek žmonių tuo metu buvo tame parke.

Portugalijos meteorologijos tarnyba šeštadienį dėl karščių 13 rajonų paskelbė geltonąjį pavojaus lygį – trečiąjį iš keturių.

Kai kur pietiniuose rajonuose oro temperatūra pasiekė 38 laipsnius Celsijaus. Po itin sausos žiemos ir pavasario beveik 79 proc. Portugalijos teritorijos nuo liepos pabaigos tvyro baisi sausra.

Vidurio Portugalijoje Pedrogan Grandi rajone per penkias paras birželį siautėjusį miško gaisrą žuvo daugiau kaip 60 žmonių, sužeista daugiau kaip 250. Daugelis nukentėjo savo automobiliuose, kuriuos sparčiai apėmė liepsnos.


Šiame straipsnyje: PortugalijaMiškų gaisrai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių