Policininko išpuolis Afganistane: nušovė kolegas ir dvasininką

  • Teksto dydis:

Afganistano šiaurinėje provincijoje afganų policininkas nušovė aštuonis kolegas pareigūnus, o šalies rytuose ginkluotas vyras nušovė dvasininką ir jo žmoną, penktadienį pranešė pareigūnai.

Policininkai buvo nušauti miegantys saugumo poste šiaurinės Fariabo provincijos Almaro rajone, nurodė provincijos policijos atstovas spaudai Abdul Karimas Yureshas (Abdul Karimas Jurešas).  

Išpuolis įvykdytas praėjusią naktį.

Pasak policijos atstovo, budėjęs policininkas nušovė savo tarnybos draugus, surinko visus jų šaunamuosius ginklus ir paspruko, tikriausiai – pas talibus.

Talibanas šio išpuolio kol kas nekomentavo.

Pastaraisiais metais šalyje buvo įvykdyta ne viena panaši ataka. Daugėja išpuolių, per kuriuos afganų kariai ar policininkai nušauna savo tarnybos kolegas ar partnerius iš JAV vadovaujamos koalicijos. 

Per kitą išpuolį ketvirtadienio vakarą rytinėje Paktikos provincijoje ginkluotas vyras nužudė dvasininką ir jo žmoną, pranešė provincijos gubernatorius Mohammadas Aliasas Wahdatas (Mohamadas Aliasas Vahdatas).

Jis sakė, kad užpuolikas įėjo į dvasininko namą Jusof Chailo rajone ir nušovė jį bei jo žmoną. Du namuose buvę poros vaikai liko gyvi.

Policija sakė dar nežinanti, kas įvykdė šį išpuolį. Kol kas niekas neprisiėmė už jį atsakomybės. 

Tuo tarpu su Pakistanu besiribojančioje rytinėje Nangarharo provincijoje džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ kovotojai pentadienį paryčiais atakavo saugumo postus Koto rajone ir nužudė mažiausiai vieną policininką.

Saugumo pajėgos davė atkirtį ir nukovė 12 džihadistų.

Afganistanas susiduria su rimtais politiniais ir saugumo iššūkiais, iš šalies 2014-ųjų pabaigoje oficialiai pasitraukus tarptautinėms pajėgoms. Šalyje yra likęs nedidelis užsienio pajėgų kontingentas, vykdantis afganų karių apmokymą ir kovos su terorizmu operacijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių