Po viaduko griūties Genujoje skelbia 12 mėnesių nepaprastąją padėtį

  • Teksto dydis:

Italijos premjeras Giuseppe Conte (Džuzepė Kontė) trečiadienį paskelbė 12 mėnesių nepaprastąją padėtį Genujos mieste, kur sugriuvus dideliam greitkelio viadukui žuvo mažiausiai 39 žmonės.

„Įvyko kabineto posėdis, per kurį nutarėme įvesti 12 mėnesių nepaprastąją padėtį ir skyrėme pirmąją 5 mln. eurų išmoką iš nacionalinio krizių fondo“, – G. Conte sakė per spaudos konferenciją šiaurės vakariniame uostamiestyje po maždaug valandą trukusio vyriausybės posėdžio.

G. Conte taip pat patvirtino vyriausybės ketinimą nutraukti sutartį su privačia įmone „Autostrade per l'Italia“, atsakinga už sugriuvusio viaduko ir greitkelio A10, kurio dalis jis buvo, priežiūrą.

Susisiekimo ministras Danilo Toninelli (Danilas Toninelis) ir premjero pavaduotojai Luigi Di Maio (Luidžis Di Majas) bei Matteo Salvini (Matėjas Salvinis) apie šiuos ketinimus paskelbė anksčiau trečiadienį.

Susisiekimo ministerija patvirtino naujienų agentūrai AFP, kad šiuo metu sprendžiama tik dėl sutarties dėl automagistralės A10 priežiūros.

„Ši tragedija nepriimtina modernioje visuomenėje, ir vyriausybė padarys viską, ką gali, kad neleistų tokiems dalykams pasikartoti“, – pabrėžė premjeras. – Jau esame paskelbę, kad pradėsime „Autostrade“ koncesijos atšaukimą.“

Genujoje antradienį netikėtai sugriuvus apie 200 metrų ilgio viaduko ruožui nuolaužos ir daugiau kaip 30 transporto priemonių nukrito ant apačioje esančių geležinkelio bėgių.

G. Conte sakė, kad šio incidento aukų skaičius tikriausiai didės ir pridūrė, kad per aukų laidotuves bus paskelbta nacionalinė gedulo diena.

Po nuolaužomis gali būti iki 20 žmonių

Genujoje po sugriuvusio viaduko nuolaužomis dar gali būti iki 20 žmonių, ketvirtadienį pranešė šio Italijos miesto prokuratūra. Gelbėtojai tarp betono ir kitokių nuolaužų toliau ieško žmonių. Iki ketvirtadienio pareigūnai neskelbė, kiek žmonių buvo pasigesta po antradienį įvykusios nelaimės. 

Vyriausiasis prokuroras Francesco Cozzi (Frančeskas Kocis) ketvirtadienį žurnalistams sakė: „Gali būti nuo 10 iki 20 dingusių žmonių.“

Vidaus reikalų ministras Matteo Salvini (Matėjas Salvinis) sakė, jog sunku nustatyti tikslų skaičių, nes dalis žmonių, dėl kurių dingimo buvo kreiptasi į pareigūnus, galėjo tiesiog išvykti atostogų, o pasiekę savo kelionės tikslą nesusisiekė su artimaisiais ar draugais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jonas

jonas portretas
Daug kartu teko vaziuoti siuo viaduku,nuo jo atsiveria labai grazus vaizdas,Genuja (Genova) kaip ant delno apacioje matosi gelezinkelis su daugybe sastatu,o toliau Adrijos jura,labai grazu,bet taip pat kartais pagalvodavai,jeigu sitas viadukas griutu,tai kaulu nesusirinksi,tuo labiau kad pats viadukas pasitikejimo nekele-ilgos plonos gelzbetonio konstrukcijos,kazkaip nepatikima nors tu ka,na stai ir ivyko,as jau i Italija nevazineju,bet kazkam teko isgyventi tikroveje ta siauba,kuri as isgyvendavau mintyse.

...

... portretas
Dabar reikia laukt kokios atominės jėgainės griūties... įdomu tik kur.

nesupratau A10

nesupratau A10 portretas
autostradoje tik problemos o kitur.Kazkodel atrodo vel einama lengviausiu keliu kaip visur.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių