Po susidūrimo su paukščiais „AirAsia“ lėktuvo vos neištiko katastrofa

  • Teksto dydis:

Oro bendrovės „AirAsia“ skrydis į Malaiziją buvo priverstas grįžti į Australija netrukus po pakilimo dėl numanomo susidūrimo su paukščiais, antradienį pranešė kompanija.

Tai jau antras su šiomis avialinijomis susijęs incidentas Australijoje per dvi savaites.

Pigių skrydžių bendrovės „AirAsia X“ reiso D7-207 lėktuvas, vėlyvą pirmadienį pakilęs iš Australijos Gold Kousto ir skridęs į Kvala Lampūrą, smarkiai drebėjo, o iš jo dešinio variklio girdėjosi garsūs trenksmai, pasakojo keleiviai.

Lėktuvas, kuriuo skrido 345 keleiviai ir 14 įgulos narių, buvo nukreiptas į Brisbano oro uostą, esantį šiauriau nuo šio rytinio miesto, ir saugiai nusileido, pranešė Malaizijos oro bendrovė.

„Ant pakilimo tako buvo rastos paukščių liekanų“, – pranešė „AirAsia X“ ir pridurė, kad dešinysis variklis buvo paveiktas „numanomo susidūrimo su paukščiais“.

„Laikėmės visų reguliavimo taisyklių, kad būtų užtikrintas keleivių saugumas ir gerovė. Šiuo metu keleiviais oro uoste rūpinasi mūsų darbuotojai“, – sakė „AirAsia X“ vykdomasis direktorius Benyaminas Ismailas (Benjaminas Ismailas).

„Norėtume pagirti pilotą ir įgulą už jų profesionalumą ir skubius veiksmus reiso D7-207 keleiviams nuraminti, taip pat saugų orlaivio nutupdymą Brisbano oro uoste“, – pridūrė jis.

Bendrovė nurodė, kad bus surengtas papildomas skrydis į Kvalą Lampūrą.

Keleivis Calvinas Boonas (Kalvinas Bunas) teigė matęs iš variklio besiveržiančią ugnį.

„Variklis sprogo, jį apėmė liepsnos “, – keleivį cituoja Australijos televizijos korporacija.

Lėktuvas pradėjo drebėti praėjus vos kelioms minutėms po pakilimo, dienraščiui „The Sydney Morning Herald“ sakė kitas keleivis Timas Joga (Timas Džoga).

„Lėktuvas pradėjo purtytis, kažkas kelis kartus garsiai pokštelėjo ir žybtelėjo ryški šviesa, – sakė T.Joga. – Pro langus mačiau ryškią oranžinę šviesą.“

Kito „AirAsia“ reiso lėktuvas, sekmadienį skridęs iš Perto į Kvalą Lampūrą, patyrė techninių nesklandumų praėjus 90 minučių po pakilimo ir buvo priverstas grįžti į Australiją. Lėktuvas „kratėsi kaip skalbyklė“, sakė vienas iš keleivių.

2014 metų gruodį oro bendrovę ištiko pirmoji žmonių gyvybių nusinešusi katastrofa: „AirAsia“ reiso QZ8501 lėktuvui per audrą sudužus Indonezijoje žuvo visi 162 juo skridę žmonės.

Incidentas įvyko po dviejų tais pačiais metais oro bendrovę „Malaysia Airlines“ ištikusių tragedijų, pareikalavusių šimtų žmonių gyvybių. Dėl šių incidentų kai kurie keleiviai pradėjo nuogąstauti dėl Malaizijos oro bendrovių lėktuvų saugumo.


Šiame straipsnyje: AirAsiaskrydžiailėktuvai

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Gyvūnų teisių gynėjai turėtų bylą tai aviakompanijai iškelt.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių