Pietų Kalifornijoje siaučiantys miškų gaisrai jau pareikalavo vienos gyvybės

  • Teksto dydis:

Dėl Pietų Kalifornijoje siaučiančių didžiulių gaisrų dešimtys tūkstančių gyventojų, įskaitant antro didžiausio JAV miesto Los Andželo priemiesčiuose gyvenančius žmones, ketvirtadienį buvo priversti palikti savo namus.

Vėjo gūsiai, siekiantys 130 km per val. greitį, dar labiau kurstė ugnį; liepsnų ir dūmų stulpai ant kalvų priminė apokaliptinius vaizdus.

Miškų gaisrai jau pasiglemžė vieną gyvybę. Ventūros apygardos šerifo biuro atstovas Timas Lohmanas (Timas Lomanas) pranešė, kad naktį buvo aptikti nenustatyto asmens palaikai.

Iš viso šiuo metu liepsnoja šeši dideli gaisrai, o ugnis slenka pietų kryptimi, Santa Barbaros ir San Diego link.

Orų prognozės rodo, kad smarkūs vėjai, kurstantys liepsnas, nesiliaus iki pat šeštadienio, taigi, sąlygos regione yra itin pavojingos.

Los Andželo ir Ventūros apygardose su gaisrais kovoja daugiau kaip 4 tūkst. ugniagesių bei dešimtys orlaivių, nurodė pareigūnai.

Pentagonas informavo, kad Kalifornijos nacionalinė gvardija į pagalbą ugniagesiams siunčia 65 karius.

Kalifornijos priešgaisrinės saugos departamentas perspėjo vietos gyventojus būti pasiruošusiems nedelsiant palikti savo namus.

Los Andželo Bel Ero rajone, kur gyvena nemažai įžymybių ir yra žiniasklaidos magnato Ruperto Murdocho (Ruperto Merdoko) vynuogynas bei vyno gamykla, gaisrai suniokojo daugybę prabrangių vilų.

Buvo evakuoti ne tik Bel Ero, bet ir kitų Los Andželo priemiesčių gyventojai.

Kalifornijos universitete likus dviem dienoms iki egzaminų sesijos buvo atšauktos paskaitos, nes netoli universiteto miestelio ugniagesiai kovoja su didžiuliu gaisru „Skirball“.

Ventūros apygardoje siaučia dar didesnis gaisras „Thomas“, keliantis grėsmę pakrantėje ir toliau nuo vandenyno įsikūrusiems miestams.

Pranešama, kad išdegė apie 38 850 hektarų plotas, o namus paliko 50 tūkst. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Geofizikas Romualdas Zubinas-Tęsėjas

Geofizikas  Romualdas  Zubinas-Tęsėjas portretas
Kada mūsų laikų mokslininkai sugebės numatyti - kas ir kada įvyks mūsų Žemėje?! Beje, 1179 metų prieš mūsų erą Tero (Santarini- Atlanto) ugnikalnio sprogimą numatė tuo metu Trojos mieste gyvenęs arijų Krivių Krivaitis VANDENORIUS! Jis net iš anksto įspėjo Viduržemio jūros regiono gyventojus apie įvyksiančią katastrofą ir nemaža gyventojų dalis spėjo palikti gyvenamas vietas. Tai liudija šaltiniai! Tai liudija ir Santarini saloje archeologais aptiktus tiktai vienos kiaulės griaučius. Tai liudija ir To paties Krivių Krivaičio mums palikti šaltiniai - epai "Iliada" ir "Odisėja". Pirmajame šaltinyje aprašomas neva "achajų ir trojėnų" karas, kuris trūko nuo 1190-jų iki 1179-jų m.pr.m.e. , antrajame - 20 metų trukęs žemės drebėjimas(Odisėjas), vykęs po ATLANTO (Tero) ugnikalnio sprogimo.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių