Pietų Indijoje siaučiantis ciklonas nusinešė 10 žmonių gyvybių

  • Teksto dydis:

Ciklonas „Vardah“ Pietų Indijos didmiestyje Čenajuje griovė namus, nutraukė elektros perdavimo linijas ir pareikalavo mažiausiai 10 gyvybių, antradienį pranešė pareigūnai.

Dauguma šių žmonių žuvo virstant medžiams dėl vėjų, kurių greitis siekė iki 140 km per val., taip pat nutraukusių elektros tiekimą didelėse Pietų Indijos dalyse.

Indijos meteorologijos departamentas nurodė, kad „Vardah“, dėl kurio teko evakuoti 18 tūkst. žmonių, buvo didžiausia per daugiau kaip du dešimtmečius audra, užklupusi Čenajų – Tamil Nadu valstijos sostinę ir šalies technologijų centrą.

„Kol kas patvirtinta, kad žuvo 10 žmonių. Bėgant dienai gausime pranešimus iš kaimiškųjų vietovių, bet blogiausia jau praėjo“, – sakė Nacionalinės nelaimių valdymo administracijos atstovas Abhishekas Shandiyalas (Abhišekas Šandijalas).

Slinkdamas į šalies gilumą ciklonas silpnėja, pridūrė jis.

Televizijos reportažuose iš Čenajaus, kur pernai per didžiulius potvynius žuvo mažiausiai 250 žmonių, buvo matyti vėjo ir liūčių apversti automobiliai.

Čenajus taip pat yra automobilių gamybos ir IT rangos centras.

Čenajaus tarptautinis oro uostas buvo uždarytas beveik 12 valandų, bet antradienį atnaujino darbą, sakė vienas jo pareigūnas. Traukinių eismas taip pat iš dalies buvo atnaujintas.

Indijos rytinę pakrantę ir kaimyninį Bangladešą nuo balandžio iki gruodžio nuolat užklumpa stiprios audros, pareikalaujančios žmonių aukų ir padarančios daug žalos turtui.

1999 metais per cikloną Indijos rytuose esančioje Odišos valstijoje žuvo daugiau kaip 8 tūkst. žmonių.


Šiame straipsnyje: Indijaciklonasžuvo žmonės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių