Pentagonas: „Islamo valstybės“ lyderis Sirijoje M. al-Isawi nukautas Sirijoje

  • Teksto dydis:

Sirijoje įsteigtos džihadistų grupuotės „Islamo valstybė“ (IS, ISIL „Daesh“) lyderis Mahmudas al-Isawi (Mashmudas Isavis) buvo nukautas 2016 metais JAV vadovaujamos koalicijos pajėgų, paskelbė pranešime spaudai JAV Gynybos departamentas.

„Sirijoje įsteigtos ISIL lyderis ir tarpininkas ... nukautas tiksliu koalicijos aviacijos smūgiu gruodžio 31 dieną Rakoje, Sirijoje“, – nurodoma pranešime.

Jame pažymima, kad M.al-Isawi padėjo keliauti po šį regioną Artimųjų Rytų atakos tinklo „Daesh“ emyrui Abd al-Basitui al-Iraqi (Abdui Basitui Irakiui), kuris žuvo per koalicijos aviacijos antskrydį anksčiau, 2016-ųjų lapkričio 2 dieną.

M.al-Isawi buvo ir senas „Daesh“ narys, rėmęs šios organizacijos žiniasklaidą bei žvalgybos struktūrą Faludžoje, prieš persikeldamas į Raką.

Pasak Pentagono, nukautasis teroristas skirstė finansus IS lyderiams, buvo atsakingas už propagandą.

„M.al-Isawi yra jau 16-as įtakingas išorės operacijas vykdęs IS narys, sunaikintas koalicijos pajėgų 2016 metais“, – sakoma pranešime.

Pentagonas šiame pranešime vėl patvirtino esąs įsipareigojęs sekti ir naikinti „Daesh“ teroristus, kad ir kur jie besislapstytų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Panasu

Panasu  portretas
janki kad tavo bestija tuo metu kortomis su putinu zaide

jankis

jankis portretas
nieko jie nenukovė,o tik meluoja,gal geriau pasakykit,kur jūsų garbinama bestija buvo per sausio įvykius,ar dar klausymų turit apsimelavę išsigimėliai

Ap.

Ap. portretas
"jankis" yra tiesa. Janki, tu mūsų šviesa, be tavęs mes tamsa.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių