Peiliu ginkluotas užpuolikas Vokietijoje sužeidė kelis žmones

Peiliu ginkluotas užpuolikas šeštadienį greitajame traukinyje pietų Vokietijoje sužeidė kelis žmones, pranešė vietos policija ir pridūrė, kad įtariamas buvo suimtas.

Išpuolio traukinyje, vykusio iš Bavarijos miesto Rėgensburgo į Hamburgą, motyvai kol kas nėra žinomi.

„Kaip rodo preliminari informacija, sužeisti keli žmonės“, – sakoma Aukštutinio Pfalco Noimarkto miesto policijos pranešime.

Pareigūnai nurodė, kad įtariamas užpuolikas yra sulaikytas ir kad „pavojaus nebėra“.

Kaip rašo dienraštis „Bild“, sužeisti mažiausiai trys žmonės, du iš jų – sunkiai. Policija savo ruožtu informavo, kad nė vienas iš jų nepatyrė gyvybei pavojingų sužalojimų.

Siaubinga ataka

Pranešusi, jog užpuolikas sulaikytas, policija daugiau detalių nepateikė. „Bild“ informuoja, kad įtariamasis yra 27 metų arabų kilmės vyras, galintis turėti psichikos sutrikimų.

„Intercity Express“ sistemos greitasis traukinys buvo sustabdytas Zoibersdorfo stotyje pietuose.

„Ši ataka peiliu yra siaubinga“, – socialiniame tinkle „Twitter“ pareiškė vidaus reikalų ministras Horstas Seehoferis (Horstas Zėhoferis).

„Norėčiau padėkoti visiems, ypač policijai ir traukinio personalui, už drąsų poelgį, neleidusį nutikti dar blogesniam dalykui“, – teigė jis. – Nusikaltimo motyvas vis dar nėra aiškus, tačiau bus nustatytas.“

Išpuolis įvyko įtemptu Vokietijai metu – šalis susiduria su džihadistų ir dešiniųjų ekstremistinių grupuočių terorizmo grėsme.

Įtariama, kad būtent islamistai pastaraisiais metais įvykdė keletą smurtinių išpuolių. Daugiausiai aukų pareikalavo 2016 metais surengta ataka, kai sunkvežimiu Berlyno kalėdinėje mugėje užpuolikas suvažinėjo 12 žmonių.

Nustatyta, kad iš Tuniso kilęs užpuolikas, kuriam Vokietijoje nebuvo suteiktas prieglobstis, rėmė džihadistų grupuotę „Islamo valstybė“.

„Radikalieji islamistai“

Anksčiau šiais metais H. Seehoferis pareiškė, kad Vokietijos valdžia nuo 2000-ųjų užkirto kelią 23 išpuoliams.

„Vokietija ir Vakarų Europa vis dar patenka į radikaliųjų islamistų akiratį“, – tuomet perspėjo jis.

Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, nuo 2013 metų Vokietijoje pavojingais laikomų islamistų skaičius išaugo penkis kartus – iki 615.

Dalį išpuolių surengė ar bandė tą daryti prieglobsčio prašytojai, atvykę į Vokietiją per 2015-ųjų migracijos krizę.

Kanclerė Angela Merkel šalies duris atvėrė maždaug 900 tūkst. prieglobsčio prašytojų.

Vokietijos pareigūnai mano, kad užpuolikai savo veiksmus planavo patys, priešingai nei kai kurios 2015 metais Prancūzijoje surengtos atakos, kurias užsakė džihadistų grupuotė „Islamo valstybė“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Tipiskas antimusulmoniskas propagandinis straipsnis. Vokietijoj tokie dalykai vyksta kasdien, bet kauno tiesa apraso tik tokius atvejus, amzinai gasdina kvailus lietuvius musulmonais arba rusais O sitie ir bijo, dreba...

Anonimas

Anonimas portretas
Na ale ir durnas tas teroristas. Kodel nepanaudojo skeveldrines granatos. Butu buves puikus efektas. Ar gaila tu debilisku vokisku kiauliu.?

tik

tik portretas
1 aisku kad tai merkel erdogan politcirkines sutarties zaidimo pasekmes kai sis nato brodiaga uzleido sutve valkatu tame tarpe teroristu ir pasekmes iki siol matomos ir kad jie visi psichiniai ir taip aisku o iskur reikejo darasyt negi tai VP?===
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių