Pasaulio reakcija į išpuolį Londone – pasipiktinimas ir solidarumas

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos ir pasaulio šalių lyderiai sekmadienį pasmerkė vėlų šeštadienio vakarą Londono centre įvykdytą teroro aktą ir pareiškė solidarumą.

Didžioji Britanija

Londono meras Sadiqas Khanas (Sadikas Chanas) pareiškė, kad tai buvo „tyčinis ir bailus išpuolis prieš nekaltus londoniečius ir mūsų miesto lankytojus, kai jie šeštadienio vakarą pramogavo. Tokiems barbariškiems veiksmams nėra jokio pateisinimo“.

Ministrė pirmininkė Theresa May (Tereza Mei) patvirtino, kad „siaubingas incidentas Londone“ yra laikomas „potencialiu teroro aktu“, ir pareiškė, kad vėliau sekmadienį įvyks skubus vyriausybės posėdis.

Neseniai Mančesterio meru tapęs Andy Burnhamas (Endis Bernhamas) sakė, kad buvo baisu „siaubinga išgirsti apie išpuolį“ ir kad jis siunčia „solidarumo žinią iš Mančesterio“. „Terorizmas mūsų nepalauš“, – sakė jis.

Opozicinės leiboristų partijos vadovas Jeremy Corbynas (Džeremis Korbinas) sakė: „Pranešama apie brutalų ir šokiruojantį incidentą Londone. Mintimis esu su aukomis ir jų šeimomis. Dėkoju gelbėjimo tarnyboms“.

Škotijos nacionalistų partijos vadovė Nicola Sturgeon (Nikola Sterdžen): „Siaubingos žinios iš Londono. Mintimis esu su nukentėjusiais“.

Lietuva

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė linkėjo stiprybės aukų šeimoms, vilties bei ištvermės visiems, kuriuos palietė ši ataka.

„Šalies vadovė pasmerkė šiuos barbariškus išpuolius ir niekuo nepateisinamą žiaurumą bei išreiškė tvirtą Lietuvos solidarumą su Londono gyventojais ir visos Jungtinės Karalystės žmonėmis“, – rašoma prezidentės spaudos tarnybos išplatintame pranešime.

Vokietija

Vokietijos kanclerė Angela Merkel sekmadienį pareiškė, kad Vokietija „ryžtingai yra Britanijos pusėje“.

„Šiandien mus vienija ne tik siaubas ir gedulas, bet ir ryžtas. Kalbant apie Vokietiją, dar kartą kartoju, kad kovoje su visomis terorizmo formomis ryžtingai esame Britanijos pusėje“, – išplatintame pareiškime sakė A.Merkel.

JAV

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas): „Kuo tik Jungtinės Valstijos galėtų padėti Londonui ir JK, mes tai padarysime. ESAME SU JUMIS. TELAIMINA DIEVAS!“

Valstybės departamentas incidentą pavadino „bailiu išpuoliu prieš nekaltus civilius“ ir pridūrė: „Jungtinės Valstijos yra pasirengusios suteikti bet kokią pagalbą, kokios paprašytų Jungtinės Karalystės valdžia“.

Amerikiečių dainininkė Ariana Grande, per kurios koncertą Mančesteryje praėjusią savaitę taip pat buvo įvykdytas teroro aktas, tviteryje parašė: „Meldžiuosi už Londoną“.

Rusija

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasmerkė „teroristinę ataką“ Londone ir pareiškė „nuoširdžią užuojautą“ britų žmonėms, sekmadienį paskelbė Kremlius.

„Putinas reiškia savo nuoširdžią užuojautą britų žmonėms ir smerkia teroristinę ataką, prieš kelias valandas įvykdytą Londone“, – rusų naujienų agentūroms sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

Europos Sąjunga

Europos Komisijos pirmininkas Jeanas-Claude‘as Junckeris (Žanas-Klodas Junkeris) paskelbė: „Po naujausio incidento Londone apima siaubas. Mintimis ir maldomis esame su aukomis ir jų šeimomis. Prašau, saugokitės“.

Prancūzija

„Šios naujos tragedijos akivaizdoje Prancūzija labiau nei bet kada palaiko Britaniją. Mintimis esu su aukomis ir jų mylimaisiais“, – sakė Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas).

Kanada

Ministras pirmininkas Justinas Trudeau (Džastinas Triudo) paskelbė: „Siaubingos naujienos iš Londono. Stebime situaciją“.

Nyderlandai

„Londonas gedi, vėl, po bailaus išpuolio. Ir mes gedime su juo. Mintimis ir širdyje esame su aukomis ir jų šeimomis“, – pareiškė ministras pirmininkas Markas Rutte (Markas Rutė).

Italija

Ministras pirmininkas Paolo Gentiloni (Paolas Džentilonis): „Pagerbdami aukas ir sužeistuosius solidarizuojamės bendroje kovoje su terorizmu“.

„Nesate vieni“, – sakė Italijos užsienio reikalų ministras Angelino Alfano (Andželinas Alfanas).

Australija

Ministras pirmininkas Malcolmas Turnbullas (Malkolmas Ternbulas) paskelbė: „Šiandien, kaip ir visuomet, meldžiamės ir ryžtingai solidarizuojamės su Britanijos žmonėmis po siaubingo teroro išpuolio Londone“.

Naujoji Zelandija

Ministras pirmininkas Billas Englishas (Bilas Inglišas) pareiškė: „Naujoji Zelandija mintimis yra su šio išpuolio aukomis, jų šeimomis ir draugais. Užjaučiame jus. Skausmą ir kančias nekaltiems žmonėms siekiantys sukelti teroristai jau nusinešė per daug gyvybių“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vakar

Vakar portretas
Vokietijoje nušautas pabėgėlis, kuris norėjo nužudyti savo paauglį sūnų.O nužudyt norėjo, todėl, kad tas sūnelis nusiviliojęs mergaitę, dar visai kūdikį į sandėlį, iš jos išsityčiojo(išprievartavo).Vokiečiai žinoma nušovė ne sūnų, o puolantį jį ir paklaikusį iš gėdos tėvą..///Taip kad jie irgi žmonės, gal tik iš viduramžių, bemoksliai, tamsūs.Valdomi išsigimėlių.Jų bepročių fanatikų religiją reikia uždraust visame pasaulyje.Nesutinki atsisakyt alaxo-mauk atgal į savo dykuma asilų ganyt.

Solidarumas prasides tada,

Solidarumas prasides tada, portretas
kai visus islamistus su ju seimomis,giminemis ir pritarianciaisiais,susodinsime i gumines valteles ir krikscioniskai palinkeje gero kelio stumtelsime ju tevynes pusen...

Toliau raudokit

Toliau raudokit portretas
Nieko nedarykim, juk to norėjo merkeliukė- tai ir sėkmingai turi europa
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių