Paryžiuje neslūgsta vanduo Senos upėje

  • Teksto dydis:

Paryžiuje šeštadienį tebegaliojo perspėjimas apie potvynio keliamus pavojus, kai vandens lygis Senoje vis dar kilo ir prognozė atoslūgio nežadėjo.

Šeštadienį vakare buvo išmatuota, kad upės lygis per parą pakilo dar 11 cm iki daugiau kaip 4 metrų virš normalaus lygio; dėl to kilo rūpesčių tiek keliaujantiems namo iš tarnybos sostinėje, tiek gyvenantiems prie ištvinusios upės.

Nukentėjo ir turistai dėl to, kad sostinės garsieji firmos „Bateaux Mouches“ ekskursijų laivai neplaukiojo, – navigacija Senos upe leista tik avarinėms tarnyboms.

Potvynius stebinčios agentūros „Vigicrues“ prognozės rodo, kad iki sekmadienio vakario ar pirmadienio vandens lygis Senoje gali pasiekti 5,95 metro, nors 2016 metais buvusio rekordinio 6,1 metro lygio nesitikima; anuomet teko keturioms paroms uždaryti Luvro muziejų.

Labiausiai pasaulyje lankomuose muziejuose rengiamasi blogiausiam, o Luvro islamo meno ekspozicija visai uždaryta lankytojams.

Penktadienį vanduo jau plūdo į kai kurių pastatų rūsius; Paryžiaus priemiesčių gyventojams teko naudotis valtimis užlietose gatvėse.

Paryžiaus šiaurės vakariniame priemiestyje penktadienį buvo evakuotas sveikatos centras, kuriam gydėsi 86 pacientai.

Paryžiaus regione, pasak policijos, evakuota daugiau kaip 1000 žmonių, nėra elektros maždaug 1500 namų.

Vis dėlto kai kuriose gatvėse žmonės džiaugėsi matydami antis vietoj automobilių.


Šiame straipsnyje: ParyžiusSenapotvynis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių