Paryžiaus policija varydama migrantus iš stovyklos panaudojo ašarines dujas

Paryžiuje policija panaudojo ašarines dujas, ardydama naują migrantų stovyklą, skirtą apgyvendinti šimtus pabėgėlių, kurie buvo evakuoti iš laikinų prieglaudų priemiestyje, bet nebuvo perkelti.

Savanoriai vėlai pirmadienį Prancūzijos sostinės centre esančioje Respublikos aikštėje padėjo pastatyti apie 500 mėlynų palapinių, kurias greitai užėmė migrantai, daugiausia atvykę iš Afganistano.

Maždaug po valandos policija atvyko išardyti stovyklos ir rinko palapines, nors kai kuriose dar buvo žmonių, nepaisydama migrantų protesto ir savanorių švilpimo.

„Jie yra pernelyg žiaurūs, – ašarodamas pasakojo iš savo palapinės išvarytas 34 metų afganas Shahbuddinas. – Mes tiesiog norime stogo virš galvos.“

Vėliau policija ašarinėmis dujomis išvaikė likusius stovyklos gyventojus, kurie buvo priversti persikelti į gatves Paryžiaus centre.

Operacija buvo įvykdyta praėjus savaitei po to, kai migrantai buvo evakuoti iš laikinųjų prieglobsčių šiauriniame Sen Deni priemiestyje, bet nebuvo perkelti.

Už būstą, skubų apgyvendinimą ir pabėgėlių apsaugą atsakingas sostinės vicemeras Ianas Brossatas pasmerkė „teisėtvarkos atsaką į socialinę situaciją“.

Vėliau Prancūzijos vidaus reikalų ministras Geraldas Darmaninas pavadino stovyklos išardymo scenas „šokiruojančiomis“ ir liepė miesto policijai pateikti ataskaitą apie operaciją.

Paryžius tapo viena pagrindinių laikino apsistojimo vietų į Europą atvykusiems migrantams – ten nuolat išdygsta palapinių miestelių, kuriuos po kelių mėnesių išardo policija.

Tūkstančiai žmonių keliauja iš Paryžiaus į Kalė uostą ir mėgina pasislėpti sunkvežimiuose, vykstančiuose per Lamanšo sąsiaurį į Angliją. Kai kurie atvykėliai mėgina pasiekti Jungtinės Karalystės krantus valtimis.

Palapinės Paryžiuje buvo išardytos prancūzų vyriausybei pritarus saugumo įstatymo pataisoms, kurios leistų riboti vaizdo įrašų ir nuotraukų, kuriuose matyti savo pareigas viešose vietose atliekantys policininkai, skelbimą.

Žurnalistų profesinės sąjungos sako, kad policija gali interpretuoti šią iniciatyvą kaip žalią šviesą neleisti reporteriams dirbti savo darbo ir viešinti galimus saugumo pajėgų piktnaudžiavimo atvejus.

„Esame čia, norėdami parodyti, kad daugiau neturime kur eiti, – prieš stovyklos išardymą sakė 20 metų Murtaza iš Afganistano. – Negalime gyventi kaip gyvuliai, mes tiesiog norime prašyti prieglobsčio.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

#

# portretas
Oi ne tas dujas panaudojo, oi ne tas.....

Tonis

Tonis portretas
Į laivus, į lėktuvus ir atgal į musulmoniškas šalis.

Čiubaka

Čiubaka portretas
Miegančius dujom tručina - va čia tai dzemokracija. Batkai dar toli iki to
VISI KOMENTARAI 5

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių