Paniką sėjantis Pchenjanas neketina sustoti?

  • Teksto dydis:

Pietų Korėja ir JAV, reaguodamos į sekmadienį Šiaurės Korėjos surengtą branduolinį bandymą, dislokuos daugiau Kiniją pykdančios priešraketinės gynybos elementų, pirmadienį paskelbė Seulo Gynybos ministerija.

Du Didžiausio aukščio oro erdvės gynybos sistemos (Terminal High Altitude Air Defense, THAAD) paleidimo įrenginiai jau yra veikiantys, bet visuomenės susirūpinimas dėl galimo šios JAV sistemos poveikio aplinkai privertė Seulą sustabdyti tolesnį įrengimą.

„Keturi likę paleidimo įrenginiai netrukus bus laikinai dislokuoti, kad atsvertų didėjančias branduolinę ir raketinę grėsmes iš Šiaurės (Korėjos)“, – sakoma ministerijos pareiškime.

THAAD paleidimo įrenginiai yra dislokuoti JAV karine baze paverstuose golfo laukuose Songdžu apygardoje 300 km į pietus nuo Seulo.

Jų dislokavimas papiktino Kiniją, kuri seniai įrodinėja, kad tai destabilizuos regioną, ir kuri keršydama įvedė Seului neoficialias ekonomines sankcijas.

Pchenjanas sekmadienį sukėlė pasaulinį aliarmą įvykdęs kol kas galingiausią savo branduolinį bandymą. Jis pareiškė, kad sėkmingai išbandė vandenilinę bombą, kurią gali nešti tolimojo nuotolio raketa.

Šiaurės Korėja, kuri liepos mėnesį atlikusi du tarpžemyninių balistinių raketų bandymus, regis, įgijo pajėgumų pasiekti JAV žemyninę dalį, darė sparčią savo ginklų programos pažangą nepaisydama septynių Jungtinių Tautų sankcijų paketų.

Ruošiasi dar vienam?

Pietų Korėja užfiksavo ženklų, kad Pchenjanas rengiasi dar vienam raketos bandymui, galbūt – tarpžemyninės balistinės raketos paleidimui, pirmadienį informavo Gynybos ministerija.

Ministerija nurodė, kad nuo sekmadienį Pchenjano įvykdyto branduolinio bandymo nuolat pastebima ženklų, jog Šiaurės Korėja „ruošiasi dar vienam balistinės raketos paleidimui“.

Tačiau daugiau detalių žinyba nepateikė, taip pat nenurodė galimos paleidimo data.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Kol mes čia 'putojam' dėl tos Š.Korėjos (lyg tai ką reikštų), Izraelis pradeda SAVO karinius žaidimus, ir jei koks jų lėktuvas virš Palestinos 'pames' kokią A-bombą, tai... tai Izraeliui bus pigiau nei visą Palestiną tvora aptvert.

taigi

taigi portretas
Tiesiog Korėja yra savarankiška - nepriklausoma valstybė ir nenori sulaukti Irako ar Libijos likimo.

Bandis

Bandis portretas
Oi prisizais parsiukas-ciukas, oi prisizais...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių