Pakistane užsiliepsnojus benzinvežiui žuvo 148 žmonės, daugybė sužeistų

  • Teksto dydis:

Vidurio Pakistane sekmadienio rytą užsidegus ir sprogus benzinvežiui, žuvo daugiau kaip 140 žmonių, dar daugybė sužeista, pranešė gelbėtojai.

Vienas gelbėjimo tarnybos pareigūnų sakė, kad aukų skaičius išaugo iki 148, be to dar dešimtys nukentėjusiųjų yra sunkios būklės.

Apvirtus benzinvežiui, žmonės iš gretimo kaimo puolė semti degalų. Manoma, kad gaisrą sukėlė kibirkštys iš suvažiavusių daugybės automobilių ir motociklų.

Vyresnysis gelbėjimo tarnybos pareigūnas Mohammadas Baqaras (Mohamadas Bakaras), patvirtino naujienų agentūrai AP, kad žuvusiųjų yra 148. Ankstesnis skaičius buvo 123.

M.Baqaras dar pridūrė, kad daugelis sudegė neatpažįstamai, bus stengiamasi juos atpažinti atlikus DNR testus. Kai kurie labiausiai nukentėję buvo išgabenti sraigtasparniu į Multaną, esantį už maždaug 100 kilometrų. Tarp žuvusiųjų yra ir vyrų, ir moterų, ir vaikų.

Anot naujienų agentūros AFP šaltinių, apie 40 tūkst. litrų degalų iš Karačio į Lahorą vežęs benzinvežis apvirto pagrindiniame kelyje netoli Ahmedpuro miesto Pendžabo provincijoje.

Liudininkai spėjo, kad tikriausiai sprogo benzinvežio padanga.

„Kai jis apvirto, Ramzanpuro Džojos kaimo gyventojai su kibirais ir kitokiomis talpomis atskubėjo prie apvirtusios cisternos, iš kurios tekėjo degalai; daugelis atvažiavo motociklais ir puolė semti juos“, – pasakojo agentūrai AFP regiono policijos viršininkas Raja Riffatas Radža Rifatas).

„Po 10 minučių cisterna sprogo didžiuliu ugnies kamuoliu, kuris apgaubė benziną sėmusius žmones. Visi dar nenustatyta, kas sukėlė gaisrą“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių