Pakistane galingas sprogimas užmušė mažiausiai 25 žmones

  • Teksto dydis:

Pakistano neramioje pietvakarinėje Beludžistano provincijoje per „didžiulį“ sprogimą, kuriuo taikytasi į aukšto rango pareigūną vežusią automobilių koloną, žuvo 25 žmonės, dar daugiau kaip 30 žmonių sužeista, pranešė penktadienį atnaujintus duomenis policija.

Pasak vietinės valdžios pareigūno Muniro Raisani (Muniro Raisanio), tarp nukentėjusiųjų yra ir policininkų.

Policija patvirtino, kad per šią ataką Mastungo rajone į rytus nuo provincijos sostinės Kvetos buvo sužeistas Senato pirmininko pavaduotojas Maulana Abdul Ghafooras Haideri (Maulana Abdul Gafūras Haideris).

„Esu gyvas, Dievas išgelbėjo man gyvybę. Staiga driokstelėjo sprogimas; į mane pataikė išdužusio priekinio lango šukės. Esu sužeistas, bet saugus. Vairuotojas ir kiti šalia manęs sėdėję žmonės sunkiai sužeisti“, – privačiai televizijai SAMAA sakė M.A.Gh.Haideri.

M.Raisani nurodė, kad M.A.Gh.Haideri dabar yra Kvetos ligoninėje, jo būklė stabili. Atsakomybės ilgai neprisiėmė jokia grupuotė, tačiau vėliau per naujienų agentūrą „Aamaq“ prabilo džihadistų grupuotė „Islamo valstybė“, kuri tvirtina, kad šis išpuolis yra jos kovotojų surengtas.

„Kol kas neaišku, ar bomba buvo padėta, ar susisprogdino mirtininkas“, – naujienų agentūrai AFP sakė policijos pareigūnas Safaras Khanas (Safaras Chanas).

Vietinės televizijos stotys transliavo vaizdus, kuriuose matyti smarkiai sulamdytas M.A.Gh.Haideri automobilis. Pats parlamentaras Pakistano televizijai „Dunya“ sakė sprogimo vietoje matęs kelis lavonus.

M.A.Gh.Haidero ekstremistinei talibaniškai partijai „Jamiat Ulema-e-Islam“ vadovauja Fazluras Rehmanas (Fazlura Rėmanas), garsėjantis savo antiamerikietiška laikysena.

Gamtinių išteklių turtingame Beludžistane vyriausybė nuo 2004 metų kovoja su islamistų ir nacionalistų kovotojais. Šis konfliktas jau nusinešė šimtus karių ir kovotojų gyvybių.


Šiame straipsnyje: Pakistanassprogimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių