Osle už užpuolimą, kuris tiriamas kaip teroro aktas, sulaikytas Rusijos pilietis

  • Teksto dydis:

Rusijos pilietis įtariamas ketvirtadienį Osle su peiliu užpuolęs moterį.

Kaip pareiškė penktadienį televizijos kanalui NRK Norvegijos policijos saugumo tarnybos (PST) vadovė Marie Benedicte Bjornland, šis užpuolimas tiriamas kaip galimas teroro aktas.

„Tai Rusijos pilietis, kuris ketvirtadienį atvažiavo į Norvegiją tranzitu per Švediją“, - sakė pareigūnė. Anot jos, įtariamasis bendradarbiauja su tyrėjais. „Tolesnis tyrimas turi nustatyti, ar įvykęs incidentas buvo teroro aktas“, - pareiškė PST vadovė. Specialiųjų tarnybų duomenimis, sulaikytasis yra 20 metų vyras, kilęs iš Baškirijos. Jį jau apklausė Oslo policija.

Teisėsaugos institucijų atstovai pranešė, kad įtariamasis veikė vienas. Marie Benedicte Bjornland pabrėžė, kad dar anksti daryti išvadas dėl ruso ryšių su teroristinėmis grupuotėmis. Anot jos, per apklausą jis prisipažino padaręs nusikaltimą ir pats apibūdino incidentą kaip teroro aktą. „Jis sakė norėjęs įvykdyti teroro aktą ir nužudyti kelis žmones“, - atskleidė apklausos detales PST vadovė.

Ketvirtadienį apie 13 valandą vietos laiku policija gavo pirmuosius pranešimus apie moters užpuolimą prekybos centre „Kiwi“ Osle: nukentėjusioji stovėjo eilėje prie kasos, kai nusikaltėlis dūrė jai peiliu į nugarą. Paskui jis mėgino užpulti kasininkę, bet apsigalvojęs paspruko iš nusikaltimo vietos. Atskubėjęs policijos patrulis sulaikė jį netoli parduotuvės. Nukentėjusios moters būklė kritinė, bet stabili, praneša Norvegijos telegramų biuras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai lendzbergine propoganda

Tai lendzbergine propoganda portretas
Nesugeba parasyti kad jis cecenas

Cha cha cha

Cha cha  cha  portretas
Nuo fašistinės Putino klikos valdymo Rusijos piliečiai baigia išprotėti.

atslenka

atslenka portretas
juoda spalva,blogis ,bet kai kam ji miela.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių