Nyderlanduose susidūrus traukiniui ir dviračiui žuvo keturi vaikai

  • Teksto dydis:

Nyderlanduose ketvirtadienį pervažoje susidūrus traukiniui ir elektriniam dviračiui, kuriuo buvo vežami vaikai iš vaikų darželio, žuvo keturi nepilnamečiai, o dar vienas vaikas ir moteris buvo sunkiai sužeisti, pranešė vietos policija.

Nelaimė įvyko Ose, netoli Vokietijos sienos esančiame mieste, apie 110 km į pietryčius nutolusiame nuo sostinės Amsterdamo.

Sužeisto vaiko ir moters būklė kritinė.

Olandijos premjeras Markas Rutte (Markas Riutė), dalyvaujantis Europos Sąjungos viršūnių susitikime Austrijoje, socialiniame tinkle „Twitter“ pareiškė užuojautą dėl tragedijos, sukrėtusios dviračius itin pamėgusią jo šalį.

„Labai paveiktas neįtikimai liūdnų naujienų iš Oso, kur keturi maži vaikai žuvo per siaubingą avariją. Linkiu visiems su tuo susijusiems žmonėms daug stiprybės išgyventi šią didelę netektį“, – parašė M. Rutte.

Dviračiai su didelėmis dėžėmis priekyje, skirtomis vežti vaikus ar pirkinius, yra itin populiarūs Nyderlanduose, kur dviračiai apskritai yra gyvenimo būdas.

Policija patvirtino, kad iš rytinio Neimegeno į netoliese esantį Hertogenbosą važiavęs traukinys rėžėsi į triratį, vežusį vaikus iš dienos priežiūros centro į vietos mokyklas.

„Nėra žodžių“

„Per nelaimę žuvo keturi vaikai. Pagalbos tarnybos tebėra įvykio vietoje“, – socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė Brabanto provincijos policija.

„Į avariją pateko darželio elektrinis krovininis dviratis, važiavęs į mokyklą Ose... Šeimoms pranešėme baisias naujienas“, – priduriama žinutėje.

Naujienų agentūra ANP pranešė, kad vaikai buvo nuo ketverių iki 11 metų, tačiau oficialiai jų amžius dar nepatvirtintas.

ANP citavo žmones, pažįstančius dviratį vairavusią moterį. Jie sakė, kad ji ką tik buvo palikusi kai kuriuos vaikus vienoje mokykloje ir važiavo į kitą.

Minimoje pervažoje tai jau šešta tokia avarija nuo 1975 metų, teigiama pranešime.

Nyderlandų karalienė Maxima (Maksima) sakė, kad ir ji, ir karalius Willemas-Alexanderis (Vilemas-Aleksanderis) „neturi žodžių“.

„Galvojame apie visas šeimas, netekusias savo vaikų per siaubingą avariją Ose“, – per vieną karališkąjį vizitą sakė karalienė.

Policija pranešė, kad pareigūnai kalbasi su keliais liudininkais, įskaitant vaikus, ir aiškinasi, „kaip ši nelaimė galėjo įvykti“.

„Tai tikrai siaubinga nelaimė“, – sakė nacionalinės geležinkelių kompanijos NS atstovas.

Olandijoje vaikų darželiai ir po mokyklos veikiantys klubai dažnai naudoja didesnes elektrines krovininių dviračių versijas ir tokiomis transporto priemonėmis vežioja vaikus.

Nyderlanduose gyvena 17 mln. gyventojų ir yra daugiau kaip 22 mln. dviračių. Lygus šalies kraštovaizdis yra išraizgytas vieno didžiausių pasaulyje dviračių takų tinklo.

2017 metais šalies keliuose žuvo 206 dviratininkai, nurodo Kelių saugumo tyrimų institutas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių