Nyderlanduose leisdamasis sulūžo keleivinis lėktuvas

  • Teksto dydis:

Judriame Amsterdamo oro uoste, siaučiant smarkiems vėjams, ketvirtadienį sulūžo vieno besileidžiančio lėktuvo važiuoklė, tačiau jo keleiviai sužeidimų išvengė, naujienų agentūrai AFP pranešė pareigūnai.

Vaizdo įraše buvo matoma, kaip Schipholio oro uoste besileidžiančiam, iš Edinburgo skridusiam ir 59 keleivius bei įgulos narius skraidinusiam oro kompanijos „Flybe“ lėktuvui sunkiai sekėsi laikytis kurso. Nyderlanduose tuo metu siautėjo smarki žiemos audra.

Lėktuvas sustojo ant leidimosi tako, tačiau jo nusviręs dešinysis sparnas beveik siekė tako pakraštyje augančią veją. Oro uosto pareigūnai teigė, kad incidento priežastis vis dar tiriama.

„Lėktuvui leidžiantis sulūžo jo važiuoklė“, – naujienų agentūrai AFP sakė Schipholio oro uosto atstovas Jacco Barteldsas (Jakas Barteldsas).

„Niekas nebuvo sužeistas“, – pridūrė jis.

Nyderlanduose ketvirtadienio popietę siautėjo smarkios audros atnešti vėjai, dėl kurių buvo atšaukta ar atidėta nemažai reisų. Didžiojoje Britanijoje ši audra pareikalavo vienos moters gyvybės.

Nyderlandų meteorologijos tarnyba teigė, kad vėjo gūsiai vietomis siekė 100-120 km per val. greitį.

Oro uoste buvo atšaukta apie 100 skrydžių, o 60 proc. visų reisų buvo atidėti dėl blogo oro, sakė kita Schipholio atstovė Willemeike Koster (Vilemeikė Koster).

Kitose šalies vietose vėjas greitkeliuose vartė sunkvežimius ir priekabas, o ant kelių buvo prikritę nulaužytų medžių šakų.

Nyderlandų meteorologai buvo paskelbę „oranžinį“ įspėjimą didžiojoje dalyje šalies vakarinės teritorijos, galiojusį iki penktadienio ryto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių