Nyderlandams – kaltinimai pasiuntus povandeninį laivą arti Rusijos karo laivų

  • Teksto dydis:

Maskva trečiadienį apkaltino Nyderlandus, kad vienas šios šalies povandeninis laivas mėgino stebėti Rusijos lėktuvnešį ir jį lydinčius laivus Viduržemio jūroje, sakydama, kad tokie manevrai yra „pavojingi“.

Kaip nurodo Rusijos gynybos ministerija, šalies kovos su povandeniniais laivais laivai „Severomorsk“ ir „Viceadmiral Kulakov“ aptiko „olandų karinių jūrų pajėgų povandeninį laivą ... mėginusį priartėti prie Šiaurės laivyno lėktuvnešio grupės Viduržemio jūros rytinėje dalyje“.

Olandų dyzelinis elektrinis povandeninis laivas, tikriausiai „Walrus“, trečiadienį apie 6 val. 50 min. Maskvos (5 val. 50 min. Lietuvos) laiku aptiktas kovos su povandeniniais laivais sraigtasparnių. Jis plaukė maždaug už 20 km nuo Rusijos karo laivų, sakoma pranešime.

„Nors povandeninis laivas mėgino manevruoti, su juo buvo užmegztas pastovus hidroakustinis kontaktas. Laivai sekė jo manevrus ilgiau kaip valandą ir privertė jį palikti lėktuvnešio grupės dislokacijos zoną“, – Rusijos naujienų agentūros citavo ministerijos atstovą Igorį Konašenkovą.

„Tokie nerangūs mėginimai pavojingai manevruoti labai arti Rusijos karo laivų grupės galėjo sukelti sunkių navigacijos incidentų“, – pabrėžė I.Konašenkovas.

Rusijos karo laivai „reguliariai“ aptikdavo NATO povandeninių laivų pakeliui į Viduržemio jūrą, nurodė Gynybos ministerija.

Naujienų agentūrai susisiekė su Nyderlandų gynybos ministerija, bet jos atstovai kol kas negalėjo pakomentuoti šalies karinių jūrų pajėgų operacijų.

Pastaraisiais mėnesiais Rusija sustiprino savo karo laivyno pajėgumus Viduržemio jūroje. Maskva nuo praeitų metų vykdo karines operacijas Sirijoje, palaikydama prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) režimą.

Rusija taip pat naudojasi Hmeimimo oro pajėgų baze, esančia į pietus nuo Sirijos miesto Latakijos, taip pat turi seniai veikiančią karinio laivyno bazę Tartuso uostamiestyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių