Kinijos vaikų darželyje susprogdinta savadarbė bomba

  • Teksto dydis:

Kinijos policija penktadienį pranešė, kad ketvirtadienį prie vaikų darželio nugriaudėjusį sprogimą, kuris pareikalavo aštuonių gyvybių ir dešimčių nukentėjusiųjų, sukėlė sprogdintojas, detonavęs savadarbę bombą.

Viešojo saugumo ministerija pranešime nurodė, kad įtariamasis yra 22-ejų metų vaikinas, turintis sveikatos problemų. Pasak pareigūnų, jis nuomojosi kambarį netoli to darželio rytiniame Fengsiano mieste.

Socialiniuose tinkluose ketvirtadienį pasirodė nuotraukų iš įvykio vietos, kuriose matosi ant žemės gulintys sprogimo sužeisti, kraujuojantys vaikai ir suaugę; kai kurių iš jų rūbai buvo sudriskę nuo sprogimo jėgos.

Xu (Siu) pareigūnų vadinamas užpuolikas ant savo kambario sienos buvo užrašęs žodžius „mirti“ ir „naikinti“. Policija jame rado medžiagų savadarbiam sprogstamajam įrenginiui gaminti, sakoma pranešime. Teigiama, kad Xu pats tą bombą ir pagamino.

Tas jaunuolis buvo išmestas iš mokyklos, bet turėjo darbą, sakoma pareigūnų pranešime, tačiau daugiau detalių jame pateikta nebuvo.

Sprogimas nugriaudėjo 16 val. 50 min. vietos (11 val. 50 min. Lietuvos) laiku. Du žmonės žuvo vietoje, o dar šeši nuo patirtų sužalojimų vėliau mirė ligoninėje.

Iš pradžių skelbta, kad buvo sužeisti 59 žmonės, tačiau penktadienį „Xinhua“ ir kitos žiniasklaidos priemonės pranešė, kad nukentėjo 56 žmonės, iš kurių aštuoni yra kritinės būklės.

„Xinhua“ nurodė, kad tarp aukų vaikų ir mokytojų nėra. Tačiau vaizdo įrašuose iš įvykio vietos tarp sužeistųjų buvo matyti vaikų.

Valstybinio dienraščio „People's Daily“ paskelbtuose įrašuose buvo užfiksuoti chaotiški vaizdai iškart po sprogimo.

Sirgo psichikos ligomis?

Pastaraisiais metais Kinijoje būta ne vieno išpuolio vaikų darželyje. Pareigūnai sako, kad juos įvykdę asmenys sirgo psichikos ligomis arba jautė pagiežą savo kaimynams ir visai visuomenei.

Vienas liudininkas valstybiniam dienraščiui „Global Times“ praėjus kelioms valandoms po ketvirtadienio incidento pasakojo, kad sprogo prie šalikelėje stovėjusio maisto prekystalio buvęs dujų balionas.

2010 metais per išpuolius mokyklose buvo nužudyti beveik 20 vaikų. Tai paskatino pareigūnus stiprinti šalies mokyklų ir vaikų darželių saugumą. Prie daugelio iš jų buvo įrengti vartai, užtvarai, budėjimo postai.

Sausį virtuviniu peiliu ginkluotas vyras subadė 11 darželinukų pietiniame Guangsi džuangų autonominiame rajone.

Pernai vasarį užpuolikas peiliu sužalojo 10 vaikų Haikou mieste pietinėje Hainano saloje ir galiausiai nusižudė.

Dėl griežtos šaunamųjų ginklų kontrolės užpuolikai dažniausiai per išpuolius naudoja peilius, kirvius arba savadarbius sprogmenis.


Šiame straipsnyje: Kinijasprogimasvaikų darželis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių