Norvegijos teismas nagrinėja vyriausybės skundą dėl A. B. Breiviko

  • Teksto dydis:

Norvegijos teismas nagrinėja šalies vyriausybės apeliacinį skundą dėl žemesnės instancijos teismo nutarties, kad ultradešiniųjų pažiūrų ekstremisto Anderso Behringo Breiviko (Anderso Bėringo Breiviko ) kalinimas vienutėje prilygsta „nežmoniškam“ elgesiui“.

Pernai Oslo apygardos teismas nusprendė, kad 2011-aisiais 77 žmones nužudžiusio 37 metų A.B.Breiviko izoliavimas nuo kitų kalinių yra Europos žmogaus teisių konvencijos 3-iojo straipsnio pažeidimas.  

Vyriausybė laikosi pozicijos, kad su A.B.Breiviku, atliekančiu jam skirtą 21 metų kalėjimo bausme, elgiamasi humaniškai, o nuo kitų kalinių jis turi būti atskirtas saugumo sumetimais. 

Apeliacinio skundo nagrinėjimas vyksta Norvegijos pietuose esančio Šieno miesto kalėjime, kur kalinamas A.B.Breivikas. Savo nutartį teismas turėtų paskelbti per šešias dienas.

2012 metų rugpjūtį A.B. Breivikui buvo skirta griežčiausia Norvegijos įstatymų numatyta bausmė – 21 metai laisvės atėmimo – už tai, kad 2011 metų liepos 22 dieną nužudė aštuonis žmones per sprogdinimą prie vyriausybinių pastatų komplekso Osle, taip pat dėl dar 69 žmonių, daugiausiai paauglių, nužudymo per šaudynes Utiojos saloje, tuometės valdančiosios Darbo partijos jaunimo stovykloje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tokius

tokius portretas
dar laikyti.....likviduoti kad nebutu daugiau nei kalbos nei bedos nes tai cinizmo persunktas nieksas ir pagal norvegiska /aukleima/ ten tokiu ne 1 stai kodel ten jie daro ka nori ir dar su valdzios palaikymu ir vaikai grobiami pagal ju /istatymus/ kurie ne kas kitas o iteisintas piratavimas ir zmogzudystes tai fasitai...

VYTAS

VYTAS portretas
na išėjas iš kalėjimo galės pašaudyti,jau ne dešimtimis,bet tūkstančiais.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių