Norvegijos kronprincesei M. Marit diagnozuota nepagydoma liga

45 metų Norvegijos kronprincesė Mettė Marit serga chroniška plaučių liga. Plaučių fibrozė ateityje apribos jos darbingumą, trečiadienio vakarą paskelbė Norvegijos karališkieji rūmai

Pati Mettė Marit valstybinės televizijos stoties NRK laidai „Dagsrevyen“ sakė, kad jau kelerius metus jaučia negalavimus ir dabar jai palengvėjo sužinojus priežastį.

Mettė Marit ir jo vyras kronprincas Haakonas nusprendė informuoti visuomenę, nes princesei dėl ligos kartais teks riboti oficialius susitikimus.

Princesės liga progresuoja lėtai, sakė jos gydytojas Kristianas Bjoras iš Oslo ligoninės. Tai esą neįprasta plaučių fibrozės forma, kuri nesiejama su išorės įtaka. Šiuo metu, anot gydytojo, daug ženklų rodo, kad tai autoimuninė liga. Mettė Marit bus gydoma Norvegijoje bendradarbiaujant su užsienio specialistais.

Plaučių fibrozė yra liga, kai dėl chroniško jungiamojo audinio uždegimo pakenkiami plaučiai. Dėl to plaučiai negali normaliai funkcionuoti, sutrinka deguonies apykaita. Pacientą kankina dusulys ir kosulys.

Plaučių fibrozė nepagydoma, tačiau ligos progresavimą, laiku ją nustačius, galima sulėtinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Asta

Asta portretas
princeses vardas: Mette-Marit.

sia liga lietuvoje serga 89% gyventoju

sia  liga  lietuvoje  serga  89%  gyventoju portretas
visiems jiems nustatyta si liga -bet niekas ju nesiruosia prevenciskai -profilaktiskai gydyti.....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių