Sprogimai JAV kosmetikos fabrike: žuvo žmogus, sužeistųjų – mažiausiai 30

  • Teksto dydis:

Netoli Niujorko esančiame Hadsono Slėnyje kosmetikos fabrike driokstelėjus dviem sprogimams buvo rastas žuvęs darbininkas, o sužeistųjų skaičius išaugo iki mažiausiai 30, įskaitant septynis ugniagesius, pirmadienį pranešė pareigūnai.

„Iš užsiliepsnojusio fabriko apie 19 val. 40 min. (vietos, antradienį 2 val. 40 min. Lietuvos laiku) buvo išnešti negyvo darbininko palaikai“, – sakė Orindžo apygardos atstovas Justinas Rodriguezas (Džastinas Rodrigesas). Daugiau detalių jis nenurodė.

Pasak policijos, pirmasis sprogimas nugriaudėjo pirmadienį 10 val. 15 min. vietos (17 val. 15 min. Lietuvos) laiku kosmetikos fabrike „Verla International“. Į nelaimės vietą atvykus ugniagesiams, apie 10 val. 40 min. (17 val. 40 min.), driokstelėjo ir antrasis sprogimas.

Niu Vindzoro vadovas George'as Greenas (Džordžas Grinas) nurodė, kad medikai rūpinasi 35 sužeistaisiais, o tarp jų yra septyni ugniagesiai.

Du sužeisti ugniagesiai dėl nudegimų buvo pristatyti į Vestčesterio medicinos centrą. Pasak pareigūno, sužeistųjų gyvybėms pavojus negresia.

Kol kas nelaimės priežastis nežinoma. Vėlų pirmadienį įvykio vietoje tebedirbo ugniagesiai ir nuodingų medžiagų ekspertai.

Anksčiau šiemet „Verla International“ buvo perspėta dėl devynių darbo saugos pažeidimų, rodo informacija, skelbiama Darbo saugos ir sveikatos administracijos tinklalapyje. Vienas iš tų pažeidimų buvo susijęs su elgesiu su degiais skysčiais.

Federalinė agentūra taip pat kritikavo tą fabriką dėl pažeidimų užtikrinant darbuotojų saugą ir dėl evakuacijos maršrutų priežiūros. Kompanija sutiko sumokėti 41 tūkst. dolerių (beveik 35 tūkst. eurų) baudą.

Niujorko televizijos WABC-TV parodytame reportaže matomi tiršti juodi dūmai, kylantys nuo komplekso stogo. Fabriko komplekse yra gamybos pastatų bei sandėlių. Kol ugniagesiai kovojo su liepsnomis, „Verla International“ darbuotojai būriavosi netoliese esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje.

„Gaisras tebėra aktyvus“, – teigė G. Greenas. Pasak jo, liepsnos „šiuo metu yra gerokai apmalšintos“.

Valstijos gubernatorius Andrew Cuomo (Endrius Kuomas) sakė, kad į fabriką buvo išsiųstos nepaprastųjų padėčių komandos. Taip pat žadama ištirti darbo sąlygas bei taisyklių laikymąsi toje gamykloje.

Minėtas fabrikas, kuriame gaminami nagų lakai, kvepalai, losjonai ir kiti produktai, yra įsikūręs netoli Niu Vindzoro miesto rotušės ir policijos nuovados, apie 88 km į šiaurę nuo Niujorko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O moterų rankinėse ta kosmetika nesproginėja?
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių