Niujorke nukritus į upę sraigtasparniui žuvo penki žmonės

  • Teksto dydis:

Niujorke sraigtasparniui sekmadienio vakarą nukritus į Rytų upę šalia Manhatano žuvo visi penki jo keleiviai, pranešė pareigūnai.

Federalinės aviacijos administracijos atstovė sakė, kad raudonas sraigtasparnis „Eurocopter AS350“, priklausantis turizmo verslo grupei „Liberty“, skraidino šešis žmones, įskaitant pilotą. Orlaivis nukrito į upę po 19 val. vietos (pirmadienį 1 val. Lietuvos) laiku šalia prabangaus Viršutiniojo Ist Saido rajono, ties 90-ąja gatve.

Keleivius ištraukė policijos ir ugniagesių narai, kurie turėjo išvaduoti juos iš diržų, kabančius žemyn galva, sakė ugniagesių departamento komisaras Danielis Nigro (Danielis Nigras).

„Pilotas išsilaisvino, o kiti penki – ne“, – per trumpą spaudos konferenciją žurnalistams sakė jis.

„Mums buvo pranešta, kad visi penki žmonės tvirtai prisisegę diržais – juos teko perpjauti ir nuimti“, – pridūrė komisaras.

Du žmonės iš karto buvo pripažinti mirusiais, sakė D. Nigro. Trys kiti buvo išvežti į ligoninę kritinės būklės.

„Narams prireikė šiek tiek laiko, kol ištraukė šiuos žmones. Jie dirbo labai greitai, kaip galėdami greičiau, – sakė D. Nigro. – Tai didžiulė tragedija.“

Krantinėje buvę liudininkai pasakojo, kad sraigtasparnis triukšmingai skrido, staiga nukrito į vandenį ir greit paniro. Tačiau pilotas pasirodė paviršiuje, laikydamasis už automatiškai prisipučiančio avarinio plausto. Prie nelaimės vietos jau artinosi buksyras, kiek vėliau atplaukė policijos valtys.

D. Nigro ir policijos komisaras Jamesas O'Neillas (Džeimsas O'Nilas) sakė, kad gelbėjimo operacija vyko 4 m per val. greičiu tekančioje srovėje, maždaug 15 m gylyje, sunkiomis sąlygomis.

Anksti pirmadienį vienas Niujorko policijos departamento pareigūnas naujienų agentūrai „The Associated Press“, kad trys į ligoninę išvežti žmonės irgi mirė.

„Vanduo šaltas. (Sraigtasparnis) skendo tikrai greitai“, – laikraščiui „New York Post“ pasakojo 66 metų Mary Lee (Meri Li). – Kai priėjome prie tos vietos, jo nebematėme. Jis buvo po vandeniu.“

23 metų Celia Skyvaril (Selija Skaivaril) laikraščiui „Daily News“ sakė, kad matė žmogų ant kažkokio geltono plausto, besišaukiantį pagalbos.

Vieno praeivio nufilmuotame vaizdo įraše, paskelbtame socialiniame tinkle „Twitter“, matyti, kaip raudonas sraigtasparnis smarkiai teškiasi į upę ir nuvirsta ant šono, o jo sraigtai plaka vandenį.

„Liberty“ organizuoja apžvalginius skrydžius virš Jungtinių Valstijų finansų sostinės. Pasak policijos komisaro J. O'Neillo, šįkart orlaivį buvo išsinuomoję fotografai.

Avarijos priežastis kol kas neaiški, bet vietos žiniasklaida pranešė, kad pilotas prieš pat sraigtasparniui nukrentant pasiuntė nelaimės signalą ir paminėjo variklio gedimą.

Įvykį tiria Nacionalinė transporto saugumo valdyba.

Virš Niujorko nuolat skraido daug sraigtasparnių, skraidinančių turistus, verslininkus, apie eismą pranešinėjančius reporterius, medikų komandas ir kitus žmones. Yra pasitaikę ir avarijų.

Pareigūnai kol kas nepaskelbė piloto ir keleivių pavardžių.

Sraigtasparnis per gelbėjimo operaciją buvo ištrauktas ir nutemptas prie vieno molo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių