Nigerijoje ieškoma 182 iš kalėjimo pabėgusių kalinių

  • Teksto dydis:

Vidurio Nigerijoje esančiame sustiprinto saugumo kalėjime nenustatytam asmeniui ėmus šaudyti, iš įkalinimo įstaigos pabėgo per 180 kalinių, pirmadienį pranešė šalies vyriausybė.

Išpuolis įvyko vėlyvą sekmadienį Nigerio valstijos sostinėje Minoje.

„Iš 210 kalinių, pabėgusių iš kalėjimo, 28 buvo vėl suimti, o dar 182 tebėra ieškomi“, – žurnalistams sakė Nigerijos vidaus reikalų ministras Abdurrahmanas Dambazau (Abdurahmanas Dambazau).

„Nustatėme kelias spragas... viena iš jų – vakar tarnyboje buvo nepakankamai kalėjimo darbuotojų“, – nurodė ministras.

Pasak jo, buvo pradėtas tyrimas dėl šio incidento, tačiau kol kas neaišku, dėl ko konkrečiai jis įvyko.

Nigerijos kalėjimai paprastai yra perpildyti, o kaliniai juose laikomi itin prastomis sąlygomis. Šalyje dažnai įvyksta pabėgimų iš kalėjimų, prie kurių daugiausia prisideda nusikaltėlių gaujos, norinčios išvaduoti savo sėbrus.

Vietos ir tarptautinės teisių gynimo organizacijos ne kartą ragino Nigerijos valdžią imtis priemonių pagerinti sąlygas kalėjimuose ir užtikrinti spartesnį bylų nagrinėjimą teismuose.

2014-ųjų lapkritį vidurio Nigerijos Kogio valstijoje per ginkluotą užpuolimą ir sprogdinimus į laisvę paspruko 132 kaliniai.

Dvejais metais anksčiau tą patį kalėjimą buvo užpuolę ginkluoti asmenys, išvadavę per 100 kalinių. Už tą ataką atsakomybę prisiėmė „Boko Haram“ islamistai, tvirtinę, jog toje įkalinimo įstaigoje buvo laikomi jų kovotojai.


Šiame straipsnyje: Nigerijakaliniaikalėjimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių