Nigerijoje per dviejų mirtininkių išpuolį žuvo 30 žmonių

  • Teksto dydis:

Nigerijos šiaurės rytuose, viename turguje penktadienį susisprogdinus dviem mirtininkėms, žuvo mažiausiai 30 žmonių, pranešė kariškiai.

„Mažiausiai 30 žmonių žuvo per savižudiškus sprogimus, kuriuos Madagalio turguje sukėlė dvi savižudės sprogdintojos“, – sakė naujienų agentūrai AFP kariškių atstovas majoras Badare Akintoye (Badarė Akintojė), pridūręs, kad yra ir sužeistųjų.

Jis kalbėjo telefonu iš karinės bazės Mubio mieste, esančiame už 100 km nuo Madagalio.

Vietinės valdžios pareigūnas ir Nacionalinė neprarastųjų situacijų valdymo agentūra (NEMA) patvirtino, kad toks išpuolis buvo ir kad įtariami Nigerijos islamo ekstremistų grupuotės „Boko Haram“ nariai.

„Dvi pirkėjomis apsimetusios sprogdintojos detonavo savo mirtininkių liemenes toje turgaus dalyje, kur prekiaujama grūdais ir padėvėtais rūbais“, – sakė Madagalio savivaldybės pirmininkas Yusufas Muhammadas (Jusufas Muhamadas). Jis pažymėjo, kad tikslus skaičius nukentėjusiųjų dar nėra nustatytas.

Grupuotė „Boko Haram“ pastaruoju metu suintensyvino išpuolius po kelis mėnesius trukusio atokvėpio 7 metus nesiliaujančiame islamistų sukilime, per kurį žuvo daugiau nei 20 tūkst. žmonių.

Saugumo pajėgoms didžiąją dalį tokių išpuolių pavyksta išaiškinti ir užkirsti jiems kelią.

Šiemet Nigerijos kariai išstūmė sukilėlius iš daugumos miestų šalies šiaurės rytinėje dalyje. Tačiau dabar islamistai traukiasi į pietus ir rytus.

Šis islamistų sukilimas peržengė Nigerijos sienas, privertė namus palikti 2,6 mln. žmonių ir sukėlė didžiulę humanitarinę krizę, dėl kurios, Jungtinių Tautų duomenimis, 14 milijonų žmonių gresia badas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių