Netoli Kipro nuskendus laivui žuvo 19 migrantų

  • Teksto dydis:

Viduržemio jūroje į šiaurę nuo Kipro trečiadienį nuskendus migrantų laivui žuvo mažiausiai 19 pabėgėlių ir dar iki 30 dingo, pranešė Turkijos valstybinė žiniasklaida.

Laivas, gabenęs pusantro šimto žmonių, nuskendo netoli Gialusos (Naujojo Erenkojaus) kaimo Karpazo pusiasalyje turkų kontroliuojamame Šiaurės Kipre, pripažįstamame tik Ankaros.

Turkiškojo kipro saugumo pajėgų (GKK) pranešime sakoma, kad per šią nelaimę prigėrė mažiausiai 19 žmonių, o dar 25–30 tebeieškoma. Vienas sunkiai sužeistas žmogus buvo sraigtasparniu išskraidintas į Kiprą, pridūrė GKK.

Per turkiškojo Kipro ir Turkijos pakrančių apsaugos bendrą operaciją išgelbėta daugiau kaip 100 žmonių, sakoma pranešimuose.

Dingusių žmonių paieškos tęsiasi, jose dalyvauja ir komerciniai laivai.

Turkijos naujienų agentūra DHA informavo, kad laivu plaukė Sirijos pabėgėliai, norėję patikti į Europą. Tačiau kol kas ši informacija oficialiai nepatvirtinta.

Maždaug už 160 kilometrų nuo Sirijos pakrantės esantis Kipras nesulaukia tokio didelio migrantų antplūdžio kaip Turkija, Graikija ir Italija, nors prieglobsčio prašytojų skaičius šalyje sparčiai auga.

Kipras yra padalytas nuo 1974 metų, kai įsiveržusios Turkijos pajėgos okupavo salos šiaurinį trečdalį, atsakydamos į Atėnų organizuotą perversmą, kurio tikslas buvo prijungti salą prie Graikijos.

Turkija yra viena iš šalių, į kurias pirmiausia atvyksta migrantai iš Sirijos ir kitų karštųjų taškų, tokių kaip Afganistanas ir Irakas.

2015 metais, per didžiausią ES ištikusią migrantų krizę po Antrojo pasaulinio karo, iš Turkijos į Europos Sąjungai priklausančią Graikiją atvyko daugiau nei milijonas nuo karo Sirijoje bėgančių žmonių.

ES ir Turkija 2016-ųjų kovo mėnesį pasiekė susitarimą, pagal kurį, Turkija įsipareigojo priimti atgal į Europą keliaujančius migrantus mainais į finansinę pagalbą, liberalesnį vizų režimą ir kitas nuolaidas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Gaila kad nevisi prigere tikekimes kad sekanti karta visi i dugna eis

Anonimas

Anonimas portretas
Tai dar migruoja ? Atostogų metas ponai, nesiparinkit....

taip

taip portretas
mazinamas zmoniu skaicius...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių