Nepalą supurtė vidutinio stiprumo žemės drebėjimas, vienas žmogus žuvo

  • Teksto dydis:

Nepalo rytuose pirmadienį per žemės drebėjimo sukeltą sniego ir ledo griūtį žuvo vienas šerpas, o kartu su juo keliavęs britų alpinistas buvo sužeistas ir sraigtasparniu nugabentas į ligoninę, pranešė ekspedicijos organizatoriai.

Pasak ekspediciją organizavusio Nepalo Himalajų gidų agentūros atstovo Iswari Paudelio (Izvario Paudelio), britą alpinistą ir jo šerpą suledėjęs sniegas užgriuvo ant kalno šlaito, maždaug 6 tūkst. metrų aukštyje.

Iškviestas gelbėtojų sraigtasparnis nukėlė nuo juos kalno, tačiau gabenamas į stovyklą šerpas nuo patirtų sužalojimų mirė. Britų alpinistas buvo nuskraidintas į Katmandu ligoninę.

JAV Geologijos tarnyba (USGS) nurodė, kad pirmadienį 5 val. 20 min. vietos (1 val. 35 min Lietuvos) laiku užfiksuoto drebėjimo magnitudė buvo 5,4 balo. 

Nepalo nacionalinis seismologijos centras pranešė, kad smūgių epicentras buvo ties Ramečapo ir Solukhumbu rajonų riba, maždaug už 120 km į rytus nuo sostinės Katmandu.

Žmonės buvo priversti bėgti iš savo namų ir sukėlė sniego laviną, kuri nusirito į pietus nuo Everesto esančio Ama Dablamo kalno šlaitais.

Pernai balandį Nepalui smogęs 7,8 balo žemės drebėjimas nusinešė beveik 9 tūkst. žmonių gyvybių, taip pat apgadino arba sugriovė beveik milijoną namų ir kitokių statinių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių