Per naujus palestiniečių protestus sužeista dešimtys žmonių

  • Teksto dydis:

Praėjus daugiau kaip trims savaitėms po to, kai JAV prezidentas Donaldas Trumpas pripažino Jeruzalę Izraelio sostine, penktadienį Vakarų Krante ir Gazos ruože vėl kilo protestai. Per juos buvo sužeista dešimtys palestiniečių, kai kurių jų būklė - kritinė.

Pasak Izraelio kariuomenės atstovės, tūkstančiai palestiniečių dalyvavo riaušėse palei sieną su Gazos ruožu ir įvairiuose karštuose taškuose Vakarų Krante. Jie mėtė į kareivius akmenis ir jų kryptimi rideno degančias padangas. Pasienyje su Gazos ruožu kariai tikslingai šovė į keturis riaušių kurstytojus ir juos sužeidė.

Palestiniečių sveikatos ministerijos duomenimis, Gazos ruože šūviais sužeista 20 palestiniečių, dviejų jų gyvybei gresia pavojus. Dešimtys nukentėjo nuo ašarinių dujų. Apie sužeistuosius šūviais pranešta ir iš Vakarų Kranto.

Po to, kai JAV gruodžio 6-ąją pripažino Jeruzalę Izraelio sostine, radikalios islamo grupuotės „Hamas“ lyderis Islmailas Hanija paragino palestiniečius pradėti naują sukilimą (intifadą). Nuo tada pirmiausiai penktadieniais po musulmonų vidudienio pamaldų vis kildavo susirėmimai.

Iki šiol per neramumus ir Izraelio antskrydžius Gazos Ruože žuvo 12 palestiniečių ir šimtai buvo sužeista.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lit-exit

Lit-exit portretas
Europa isprotejo: beveik ne zodzio, kad Iranas "dega". Protestuotojai (jaunimas !) degina policininku motociklus, policininkai pereina i ju puse! Studentai... virs 1200 miesteliu vyksta demonstracijos. O ka galvoja skaruota Margarini? Pataikautoja! Idomu, ka kaltins ES bukagalviai is Briuselio? Ar tik ir ne jiems eiti namo? Irano jaunimas linciavo policininka...

ArvydasK

ArvydasK portretas
Tik idijotai meto akmenis i ginkluota kareivi ar policininka... O paskui verkslena. Irane virs 1000 miesteliu jaunimas demonstravo pries ayatulas... ten policija saudo nesizvalgydama i sonus. Ayatuloms nusish-kti i kitu nuomone.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių