Naujajame Orleane tornadas apgadino NASA pastatą

  • Teksto dydis:

Naujajame Orleane antradienį per tornadą buvo apgadintas JAV kosmoso agentūrai NASA priklausantis „Michoud“ pastatas, tačiau jo viduje buvusi tolimojo kosmoso tyrimų įranga nenukentėjo, pranešė vienas pareigūnas.

Įvykio vietoje buvęs Steve'as Doeringas (Stivas Deringas) pasakojo, kad pakilus smarkiam vėjui jo garsas priminė artėjantį prekinį traukinį.

Anot jo, daugiau kaip 17 hektarų ploto pastatas, kuriame surenkamos NASA raketos, buvo smarkiai apgadintas. Keliose vietose stiprus vėjas suniokojo dalį stogo ir sienų.

Jis sakė, kad įrangai, naudojamai gaminti skrydžiams į tolimąjį kosmosą skirtai pilotuojamas kapsules „Orion“ ir galingas raketas nešėjas „Space Launch System“ (SLS), nebuvo padaryta žalos. Tačiau darbuotojams teks „smarkiai pasistengti“ viską uždengti, kad tolesni prasti orai nesugadintų įrangos, kol bus taisomas stogas ir sienos.

„Michoud“ kompleksą NASA naudoja vykdydama kelis naujos kartos kosmoso tyrinėjimo projektus, įskaitant SLS ir „Orion“.

Luizianos gubernatorius Johnas Belas Edwardsas (Džonas Belas Edvardsas) sakė, kad antradienį tornadai smogė mažiausiai septynioms apygardoms.

J.B.Edwardsas nurodė, kad tornadas padarė daug ir įvairių nuostolių. Jis teigė, kad rytiniame Naujajame Orleane „jis lyg šokinėjo pirmyn atgal“ skersai „Chef Menteur“ greitkelio.

Pasak gubernatoriaus, buvo pranešta apie mažiausiai 20 nukentėjusiųjų, keletas jų – sužeisti sunkiai. Vėlų antradienį be elektros buvo likę apie 20 tūkst. gyventojų.

Per pirminę paiešką nelaimės paveiktoje teritorijoje nebuvo rasta įstrigusių ar sužeistų žmonių, tačiau planuojama ir tolesnė paieška, per kurią bus įsitikinta, kad daugiau niekas nenukentėjo, ir bus atidžiau įvertinti nuostoliai.

Pareigūnai paragino visuomenę laikytis nuošaliau, nes medžiuose įstrigę didžiuliai metalo lakštai ir apgadintos elektros linijos kelia didelį pavojų.


Šiame straipsnyje: NASAtornadasJAVMichoud

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių