NATO aviacijos ataka Kundūze pražudė 30 afganų

  • Teksto dydis:

Mažiausiai trisdešimt afganų civilių gyventojų, tarp jų moterys ir vaikai, žuvo ketvirtadienį per NATO aviacijos smūgį neramioje Kundūzo provincijoje, pranešė pareigūnai.

Incidentas įvyko ankstų ketvirtadienio rytą po susirėmimų, per kuriuos buvo nukauti du JAV ir trys afganų specialiųjų pajėgų kariai, dalyvavę operacijoje prieš Talibano kovotojus Kundūzo provincijoje.

Kol kas nežinoma, ar šie du incidentai yra susiję, bet jie išryškina blogėjančią saugumo padėtį provincijoje nuo spalio, kai Talibano pajėgos jau antrą kartą šiais metais įsiveržė į Kundūzo miestą.

„Afganistano pajėgos ir koalicijos kariai vykdė bendrą operaciją prieš Talibano sukilėlius. Per bombardavimą žuvo 30 afganų civilių gyventojų, dar 25 buvo sužeisti“, – pranešė šiaurinės provincijos atstovas Mahmoodas Danishas (Mahmudas Danišas) naujienų agentūrai AFP.

Policijos atstovas Mahmoodullah Akbari (Mahmudula Akbaris) patvirtino aukų skaičių ir pridūrė, kad tarp žuvusiųjų yra kūdikių ir vaikų.

„Jie miegojo, kai jų namą atakavo koalicijos pajėgos“, – nurodė M. Akbari.

NATO paskelbė trumpą pranešimą tinkle „Twitter“, kuriame pripažino savo atsakomybę už šį aviacijos smūgį.

„Aviacija bombardavo #Kunduz'ą, siekiant apginti apšaudomas draugiškas pajėgas. Visos pretenzijos dėl civilių aukų bus išnagrinėtos“, – sakoma pranešime.

Po šio bombardavimo Kundūze prasidėjo emocijų persmelktas protestas – kelios dešimtys žuvusiųjų artimųjų susirinko prie gubernatūros, nešini žuvusiųjų kūnais.

„Man plyšta širdis. Netekau septynių savo šeimos narių. Noriu žinoti, kodėl buvo nužudyti šie nekalti vaikai? Ar jie Talibanas? – klausė 55-erių metų darbininkas Taza Gulas. – Ne, jie buvo nekalti vaikai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ed

Ed portretas
55-erių metų darbininkas Taza Gulas dabar jau tikrai istos i teroristus, prarast nera ka

Čia

Čia portretas
šventieji amerikosai savo demokratiją platina...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių