Mumbajaus traukinių stotyje sugriuvo dalis pėsčiųjų tilto, yra sužeistųjų

  • Teksto dydis:

Mumbajaus traukinių stotyje antradienio rytą po smarkių liūčių sugriuvus daliai pėsčiųjų tilto buvo sužeisti mažiausiai penki žmonės, o dar vienas įstrigo po griuvėsiais, pranešė pareigūnai.

Vienas ugniagesių tarnybos pareigūnas sakė, kad po incidento Indijos finansų sostinės priemiesčio Andherio traukinių stotyje vyksta gelbėjimo darbai.

Dėl tilto griūties, įvykusios apie 7 val. 30 min. vietos (5 val. Lietuvos) laiku sutriko priemiestinių traukinių eismas.

Betoninė plokštė nukrito ant bėgių, apgadino platformos stogą ir aukštos įtampos elektros laidus. Gelbėtojai pjausto gelžbetonio plokštę, o inžinieriai stengiasi atnaujinti elektros tiekimą ir traukinių eismą.

Geležinkelio atstovas Ravinderas Bhakaras nurodė, kad griūties momentu traukiniai tais bėgiais nevažiavo.

Televizija „Aaj Tak“ nurodė, kad šis tiltas pastatytas prieš daugiau kaip 50 metų. Pasak R. Bhakaro, užsitęsus smarkiems lietums tilto konstrukcijoje atsirado įtrūkimų ir galiausiai Andherio rytinę ir vakarinę dalį jungęs statinys sugriuvo. Dėl to per rytinį eismo piką stotyje įstrigo daug keleivių.

Policijos pareigūnas Yaibhavas Nigade (Jaibhavas Nigadė) sakė, kad mažiausiai penki suežeistieji buvo hospitalizuoti. Pasak jo, dar mažiausiai vienas žmogus tebėra įstrigęs po nuolaužomis.

Televizija „India Today“ citavo vieną įvykio liudininką, teigusį, kad jis girdėjo pagalbos besišaukiantį žmogų. Kiti sakė, kad po betono nuolaužomis įstrigo keletas žmonių.

Indijos geležinkelių ministras Piyushas Goyalas (Pijušas Gojalas) nurodė atlikti tyrimą. Savo „Twitter“ žinutėje ministras nurodė „paliepęs pareigūnams spartinti remonto darbus ir skubiai atkurti eismą, glaudžiai bendradarbiaujant su kitais departamentais“.

Mumbajuje ir jo priemiesčiuose didelis vietinių reisų traukinių tinklas kasdien perveža milijonus keleivių.

Pernai kitoje traukinių stotyje mažiausiai 22 žmonės žuvo, o dar 32 buvo sužeisti per spūstį, išprovokuotą gandų, kad sugriuvo pėsčiųjų tiltas, kai nuo jo nukrito keli betono gabalai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių