Mosulą drebina vyriausybės pajėgų ir džihadistų susirėmimai

  • Teksto dydis:

Irako elitinės pajėgos šeštadienį įsitraukė į įnirtingus susirėmimus su džihadistais Mosulo miesto rytiniuose rajonuose, mėgindamos sustiprinti savo pozicijas prieš pajudėdamos tolyn į miesto gilumą, pranešė pareigūnas.

Irako vyriausybė spalio 17 d. pradėjo didelio masto operaciją, kurios tikslas – išvaduoti džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) kontroliuojamą antrą didžiausią šalies miestą.

Kovos su terorizmu tarnybos (KTT) specialiosios pajėgos jau išstūmė džihadistus iš kai kurių Mosulo rajonų, bet tikėtina, kad kautynės dėl paskutinio IS valdomo Irako miesto truks dar kelias savaites ar net mėnesius.

„Šįryt kautynės buvo įnirtingos. Stengiamės sustiprinti savo pozicijas Arbadžijoje prieš tęsdami puolimą al Bakro kryptimi“, – sakė KTT pulkininkas leitenantas Muntadharas Salemas (Muntazaras Salemas), paminėjęs du Mosulo rajonus.

Specialiosios pajėgos puolimą Arbadžijoje pradėjo praėjusią dieną, o M. Salemas nurodė, kad šeštadienį šį rajoną jos jau kontroliavo.

2014 metais IS užgrobė dideles Irako teritorijas į šiaurę ir vakarus nuo Bagdado, bet vyriausybės pajėgos, palaikomos JAV vadovaujamos koalicijos aviacijos smūgių, vėliau daugelyje vietų išstūmė džihadistus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių