Montanos valstiją supurtė retas žemės drebėjimas

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį vakarinę JAV Montanos valstiją supurtė neįprastas ir gana stiprus 5,8 balo žemės drebėjimas, juntamas net Kanadoje, praneša JAV Geologijos tarnyba (USGS).

Stipriausias žemės drebėjimas vakarinėje Montanoje nuo 1959 metų įvyko 0 val. 30 min. vietos (09 val. 30 min. Lietuvos) laiku, kai dauguma žmonių miegojo.

Žemės drebėjimo epicentras buvo į pietryčius nuo Linkolno miesto ir buvo jaučiamas kaimyninėse valstijose bei Kanados mieste Kalgaryje, nurodė USGS.

Kol kas pranešimų apie sužeistus žmonės ar žalą negauta.

Žemės drebėjimas įvyko Luiso ir Klarko apygardoje, per kurią eina tektoninis lūžis – 400 kilometrų ilgio zona besitiesianti nuo šiaurės Aidaho į rytus nuo Helenos Montanoje.

Žemės drebėjimą lydėjo pakartotiniai smūgiai; vienas jų buvo 3,9 balo, kitas – 4,4 balo, praneša USGS.

„Kai įvyko žemės drebėjimas, buvau Bozmane ir dar nemiegojau, sėdėjau prie savo rašomojo stalo. Atrodė tarsi būčiau valtyje per audrą, visi apylinkės paukščiai staiga sukėlė sambrūzdį ir pakilo į orą“, – vietos radijui pasakojo vienas Montanos gyventojas Davidas Buckinghamas (Deividas Bakingamas).

Didžiausias žemės drebėjimas Montanoje užfiksuotas 1959 metų rugpjūtį; jo stiprumas buvo 7,2 balo.

Dėl taip vadinamo Hebgeno ežero žemės drebėjimo nuslinko didžiulė žemės nuošliaužą, pražudžiusi 28 žmones, taip pat buvo buvo padaryta daug kitokios žalos.


Šiame straipsnyje: MontanaJAVžemės drebėjimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Poxui ta montana
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių