Per šaudynes Miuncheno stotyje sužeisti keli žmonės, įtariamasis sulaikytas

  • Teksto dydis:

Vokietijoje netoli Miuncheno priemiestinių traukinių stotyje antradienį aidėjo šūviai, buvo sunkiai sužeista viena policininkė ir dar du praeiviai, o vienas asmuo buvo suimtas, pranešė miesto policija.

Policijos atstovas Marcusas da Gloria Martinsas (Markusas da Glorija Martinsas) žurnalistams sakė, kad rytinio piko valandomis nutikęs incidentas nesusijęs su kokiais nors „politiniais arba religiniais“ motyvais.

„Vienintelis užpuolikas vyras buvo motyvuotas asmeninių priežasčių“, – teigė jis.

Policija nurodė, kad užpuolikas buvo 37-erių metų Vokietijos pilietis, tačiau nenurodė, ar jis yra turėjęs reikalų su teisėsauga.

M.da G. Martinsas sakė, kad tas vyras bandė nustumti mažiausiai vieną policijos pareigūną po traukiniu Unterfėringo stotyje, Miuncheno šiaurės rytų pakraštyje.

Kilus susistumdymui įtariamasis griebė policininkės pistoletą ir ją pašovė.

„Policijos pareigūnė buvo pašauta į galvą ir sunkiai sužeista“, – sakė M.da G. Martinsas.

Sunkių sužalojimų patyrė ir dar du stotyje buvę žmonės, tačiau jų gyvybėms pavojaus nėra. Sužeistieji gydomi vietos ligoninėse.

„Užpuolikas buvo sulaikytas. Jis taip pat buvo sužeistas. Nėra ženklų, kad buvo daugiau nusikaltėlių“, – parašė vietos policija socialiniame tinkle „Twitter“.

„Teritorija aplink priemiesčio Unterfėringo geležinkelio stotį yra užtverta“, – sakoma policijos pranešime.

Pareigūnai į įvykio vietą buvo iškviesti, kai traukinyje kilo muštynės tarp kelių keleivių, pasakojo liudininkai.

Traukinys buvo sustabdytas Unterfėringo stotyje, o policija išsivedė konfliktavusius asmenis, tačiau įvykiai pasisuko netikėta linkme.

Minėta stotis yra šalia judraus geležinkelio, kuriuo galima pasiekti tarptautinį Miuncheno oro uostą. Po incidento keleiviai buvo nukreipti į kitą geležinkelio liniją.

Itin budrūs pareigūnai

Praėjusių metų liepą 18-metis Davidas Ali Sonboly (Davidas Ali Sonbolis) viename Miuncheno prekybos centre nužudė devynis asmenis ir nusižudė. Pranešama, kad šiam išpuoliui iraniečių kilmės užpuolikas rengėsi metus.

Policijos teigimu, jis buvo apsėstas šaudynių ir smurtinių kompiuterinių žaidimų. Tyrėjai atlikę kratą jo namuose rado dokumentų apie kraštutinių dešiniųjų fanatiką Andersą Behringą Breiviką (Andersą Bėringą Breiviką), 2011 metais Norvegijoje nužudžiusį 77 žmones. Visgi pareigūnai atmetė bet kokias jo sąsajas su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IS).

Kovą Diuseldorfo traukinių stotyje siautėjo kirviu ginkluotas vyras, kuris sužeidė devynis žmones.

36-erių metų vyrui iš buvusios Jugoslavijos buvo diagnozuota paranojinė schizofrenija. Jam ir anksčiau kildavo nerimo priepuolių ir jis turėjo polinkį žalotis. Pareigūnai atmetė teroristinio išpuolio versiją.

Manoma, kad pagrindinėje Diuseldorfo traukinių stotyje jis siautėjo norėdamas užbaigti savo gyvenimą.

Pareigūnai įtariamąjį sulaikė nušokusį nuo tilto.

2016-ųjų gegužę sutrikusios psichikos vokietis Grafingo miestelio geležinkelio stotyje netoli Miuncheno peiliu mirtinai subadė vieną vyrą ir sužeidė dar tris.

Iš pradžių nuogąstauta, kad tai buvo džihadistų ataka, nes 27-erių metų užpuolikas šaukė „Allahu akbar“ („Dievas visų didžiausias“), bet pareigūnai nerado įrodymų, kad šis incidentas būtų susijęs su politiniais ar religiniais motyvais.

Vokietijos pareigūnai itin budriai reaguoja į galimas teroro atakas, ypač po gruodį įvykdyto išpuolio, kai iš Tuniso kilęs IS džihadistas nukreipė sunkvežimį į Berlyno Kalėdų mugę ir mirtinai sužalojo 12 žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių